Κέρκυρα: «Σύμφωνο συμβίωσης» για Μ. Υδραίου και Σ. Νεράτζη.

Δήμος Κέρκυρας Κέρκυρα: «Σύμφωνο συμβίωσης» για Μ. Υδραίου και Σ. Νεράτζη.

Οι παρατάξεις Κερκυραίων Δήμος-ΝΕΑ ΑΡΧΗ και ‘’Η Κέρκυρα ψηλά’’ ανακοίνωσαν σήμερα την προγραμματική τους συμφωνία, προκειμένου να προχωρήσουν μαζί την επόμενη μέρα στη διοίκηση του Δήμου.

Η ανακοίνωση έγινε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν η νέα δήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου και ο επικεφαλής της παράταξης ΄΄ Ή Κέρκυρα ψηλά’’ κ. Σπύρος Νεράντζης. Η Μερόπη Υδραίου επισήμανε ότι ακόμα και αν είχε αναδειχθεί αυτοδύναμη η παράταξη της ΄΄ Κερκυραίων Δήμος-ΝΕΑ ΑΡΧΗ’’ , η επιλογή της θα ήταν η συνεργασία και η συνεννόηση με τις άλλες παρατάξεις. «Ακόμα και μετά τη νομοθετική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η κυβέρνηση για να διασφαλίσει την κυβερνησιμότητα των Δήμων, εμείς θα συνεχίσουμε στο δρόμο της αναζήτησης συνεργασιών και συναινέσεων. Κάναμε την αρχή με την πρώτη συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων που δεν θα αποτελεί πλέον είδηση. Θα είναι ο κανόνας. Η Νέα Δήμαρχος και οι επικεφαλής των παρατάξεων θα συζητούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα , θα αναζητούμε όλοι μαζί τη σύνθεση και τη συνεργασία. Υπάρχουν πεδία σύγκλισης και κοινής δράσης. Το επιβεβαιώνει η προγραμματική συμφωνία μας με τον Σπύρο Νεράντζη, που προήλθε μετά από διαβούλευση, ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο». Η Μερόπη Υδραίου τόνισε ότι η συνεργασία με την παράταξη του κ. Νεράντζη είναι μια προγραμματική συνεργασία σε επίπεδο αρχών και δεν συνδέεται με συναλλαγές και αξιώματα.

Από την πλευρά του ο κ. Νεράτζης υποστήριξε ότι: «η προγραμματική αυτή συμφωνία δεν αναιρεί ούτε θέτει υπό αμφισβήτηση την αυτονομία της κάθε παράταξης.
Επίσης να επισημάνω, ότι αυτή η συμφωνία δεν συνδέεται με αντιλήψεις συναλλαγών και ανταλλαγμάτων. Σήμερα προχωράμε στην επιβεβαίωση των αρχών μας και των προεκλογικών μας δεσμεύσεων για την στήριξη της Δημοτικής Αρχής στα πεδία που προαναφέραμε, χωρίς προϋποθέσεις και απαιτήσεις.

Θέλουμε επίσης να κάνουμε γνωστό στην Κα Υδραίου ότι τόσο οι αιρετοί, όσο και τα μέλη του συνδυασμού μας είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε και θέσεις ευθύνης, αν εκείνη κρίνει απαραίτητο, χωρίς αυτό να είναι κριτήριο για την πορεία της προγραμματικής μας συμφωνίας.

Πρέπει από σήμερα κιόλας, Όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να πάμε την Κέρκυρα Ψηλά, εκεί που της αρμόζει και την ονειρευόμαστε.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω :
Την Κα Μερόπη Υδραίου για το πνεύμα συνεργασίας την διαλλακτικότητα και την αμεσότητα, που επέδειξε σε όλη την διάρκεια των συζητήσεων. Διάρκεια η οποία δεν χρειάστηκε να είναι μεγάλη στις συνεννοήσεις, γιατί ο στόχος ήταν και είναι κοινός!
Να ευχαριστήσω επίσης, τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης μας Η Κέρκυρα Ψηλά, αλλά και όλους τους συνεργάτες μου, πρώτα από όλα για την εμπιστοσύνη και την στήριξη που μου έδειξαν από την πρώτη στιγμή. Επίσης να τους ευχαριστήσω για την πίστη τους, την θέληση τους και την σταθερότητα τους στις αρχές μας και στο προεκλογικό μας πρόγραμμα».


Πηγή