Κ. Λέσσης: «Δεν έχουμε ανάγκη από ”μαμά” αλλά από συνεργάτη». 

Αυτοδιοίκηση Κ. Λέσσης: «Δεν έχουμε ανάγκη από ”μαμά” αλλά από συνεργάτη».

Τις σφοδρές αντιρρήσεις τους στους προτεινόμενους Οργανισμούς και την κατανομή του προσωπικού εξέφρασαν τόσο ο νέος Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης, όσο και ο νέος Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, στο πλαίσιο του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Νότου Κώστας Λέσσης μιλώντας στο Corfutv ανέφερε ότι: «Χωρίς συνεργασία δε γίνεται να προχωρήσουν τα πράγματα. Εγώ και ο Δήμαρχος της Βόρειας Κέρκυρας αγωνιζόμαστε γι’ αυτό, αλλά δυστυχώς όμως χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο δε συνέβη αυτό. Και για να ξεκαθαρίσω, για να λειτουργήσουν οι τρεις Δήμοι πρέπει να έχουν τρεις Οργανισμούς που τους εγκρίνει μεταβατικά το παρών Δημοτικό Συμβούλιο. Εμείς καταθέσαμε δικό μας Οργανισμό, αλλά μας εξήγησαν ότι δεν γίνεται να εγκριθεί γιατί είναι μεταβατικός και θα το φέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο 2 Σεπτεμβρίου.

Κάνουμε αυτή την υποχώρηση γιατί θέλουμε να συνεργαστούμε. Υπάρχει όμως το πρόβλημα με το προσωπικό. Εμείς έχουμε δικαίωμα 33% προσωπικού. Ζητάμε λιγότερο. Αλλά ζητάμε την στελέχωση των Τεχνικών Υπηρεσιών τουλάχιστον. Τους ζήτησα να μην το ψηφίσουν και να πάμε στην Αποκεντρωμένη να το διαβουλευτούμε. Τελικά το ψηφίσαν. Έτσι ζήτησα από την κ. Υδραίου να μην ψηφίσει και η απάντηση της ήταν ότι και ο Δήμος της Κέρκυρας έχει λιγότερο προσωπικό.

Δεν ζητάμε να μας δώσουν έξτρα προσωπικό. Ζητάμε όσους δούλευαν στον Νότο να έρθουν έστω για να ξεκινήσουμε.

Δεν έχω ανάγκη από ”μαμά”, αλλά από συνεργάτη. Είμαστε τρεις ισότιμοι Δήμαρχοι με διαφορετικό τοπικό διαμέρισμα. Δεν δέχομαι κανένα ηγεμόνα».


Πηγή