Πάτρα: Στόχος οι τρεις έδρες για τον ΣΥΡΙΖΑ – Ποντάρουν σε Αλέξη Τσίπρα

Ο πήχης είναι ψηλά για τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα, πόσο μάλλον από τη στιγμή που επικεφαλής του ψηφοδελτίου του εδώ στο νομό, είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που αναγνωρίζουν το ρεύμα που μπορεί να έχει η Νέα Δημοκρατία σε όλη την επικράτεια, πιστεύουν ότι το κόμμα τους θα έχει και σε αυτές τις εκλογές ένα μεγάλο ποσοστό στην Αχαΐα που θα του εξασφαλίζει τις τρεις έδρες. Αυτός άλλωστε είναι και ο βασικός στόχος, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι στο κάστρο της Κεντροαριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να έχει τα ηνία.

Τα μηνύματα που έχουν πάρει τα στελέχη του κόμματος την προεκλογική περίοδο σε ότι αφορά το νομό, από την επαφή που είχαν με τους πολίτες, είναι μόνο θετικά, ενώ υπάρχει αισιοδοξία για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα, κάτι που αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη δημοσκόπηση που έγινε από τη DATA, η οποία δείχνει ότι ο νομός θα παραμείνει "ροζ" και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η πρώτη δύναμη.

Πάντως, εκεί που ποντάρουν για ακόμα μία φορά είναι στην προσωπικότητα του Αλέξη Τσίπρα και στο ηγετικό του προφίλ, θεωρώντας ότι θα αποτελέσει τον μοχλό συσπείρωσης για τους ψηφοφόρους του κόμματος στο να στηρίξουν μία πολιτική δύναμη, η οποία ανεξάρτητα από τη φθορά που μπορεί να έχει υποστεί από την άσκηση της εξουσίας, παραμένει μία προοδευτική δύναμη η οποία ζητά και επιδιώκει τη συμμαχία με όλες τις δυνάμεις αυτού του χώρου.

Τα στελέχη του κόμματος είναι πανέτοιμα για τη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 3 Ιουλίου στην πλατεία Γεωργίου, με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, σε μία ανοικτή πολιτική εκδήλωση, η οποία ευελπιστούν ότι με την παρουσία του κόσμου της πρωτεύουσας της Αχαΐας, θα στείλει μήνυμα σε όλη την Ελλάδα ότι το "κάστρο" του προοδευτισμού, παραμένει όρθιο.


Πηγή