Προμηθέας Πατρών – Την Παρασκευή η κλήρωση του EuroCup 2019-20

Προμηθέας Πατρών - Την Παρασκευή η κλήρωση του EuroCup 2019-20 Προμηθέας Πατρών - Την Παρασκευή η κλήρωση του EuroCup 2019-20

Η αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση του 7DAYS EuroCup 2019-20 έχει αρχίσει, καθώς την Παρασκευή 12 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί στην Βαρκελώνη η κλήρωση που θ’ αναδείξει τους αντιπάλους του Προμηθέα Πάτρας στους Ομίλους της κανονικής περιόδου του 7DAYS EuroCup 2019-20.

Όπως θ’ αναλύσουμε παρακάτω σχηματίστηκαν τα 6 group από τα οποία θα προκύψουν οι ομάδες που θα σχηματίσουν τους Ομίλους, με τον Προμηθέα Πάτρας να τίθεται επί κεφαλής του 1ου group δυναμικότητας.

Οι 24 ομάδες που θ’ αγωνιστούν στην κανονική περίοδο του 7DAYS EuroCup 2019-20 έχουν χωριστεί σε 6 group δυναμικότητας, ανάλογα με την πορεία που είχαν την τελευταία τριετία στις διοργανώσεις της Ευρωλίγκας (Euroleague και EuroCup) και την χαμηλότερη συλλογική επίδοση της χώρας που εκπροσωπεί κάθε ομάδα.

Επομένως, ο Προμηθέας (ως εκπρόσωπος της Ελλάδας) άθροισε, ουσιαστικά, τις χειρότερες βαθμολογίες του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού που εκπροσώπησαν την τελευταία τριετία την Ελλάδα στις 2 διοργανώσεις, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία, και να τεθεί επί κεφαλής του 1ου group δυναμικότητας, όπου επίσης ανήκουν οι Νταρουσάφακα, Ουνικάχα Μάλαγα και Λοκομοτίβ Κουμπάν, που δεν μπορούν να κληρωθούν με τον Προμηθέα.

Αναλυτικά τα 6 group, που θα μπουν χωριστά σε κληρωτίδες για να προκύψουν οι 4 Όμιλοι της κανονικής περιόδου του 7DAYS EuroCup 2019-20:

Προμηθέας Πατρών - Την Παρασκευή η κλήρωση του EuroCup 2019-20

O Προμηθέας, επομένως, θα κληρωθεί στον Όμιλο με μία ομάδα από κάθε group δυναμικότητας (2 – 3 – 4 – 5 και 6), αλλά στον ίδιο όμιλο δεν μπορούν να βρεθούν 2 ομάδες από το ίδιο πρωτάθλημα (Ισπανίας, Ιταλίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Τουρκίας, Αδριατική και Βαλτική Λίγκα). Θυμίζουμε πως προκρίνονται οι 4 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου και στην επόμενη Φάση (των "16") σχηματίζουν 4 ομίλους των 4 ομάδων, απ' όπου οι 2 πρώτες θα προκριθούν στα προημιτελικά.

Επίσης, έχει ήδη γίνει η κλήρωση των 10 αγωνιστικών της Κανονικής Περιόδου των Ομίλων του 7DAYS EuroCup 2019-20, που είναι αυτή που ακολουθεί παρακάτω και κάθε ομάδα από κάθε group θα λαμβάνει στην κλήρωση ένα από τα γράμματα Α – Β – C – D – E ή F.

Προμηθέας Πατρών - Την Παρασκευή η κλήρωση του EuroCup 2019-20


Πηγή