Σ. Κωνσταντόπουλος: «Καμία απόφαση για μεταφορά των απορριμμάτων από τα νησιά του Ιονίου». (Βίντεο)

Αυτοδιοίκηση Σ. Κωνσταντόπουλος: «Καμία απόφαση για μεταφορά των απορριμμάτων από τα νησιά του Ιονίου». (Βίντεο)

Χωρίς απόφαση έληξε μία ακόμα συζήτηση από την ΠΕΔ Ηπείρου για το αν το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Ηπείρου, θα δεχτεί τα σκουπίδια της Λευκάδας.

Το συγκεκριμένο αίτημα έχει κατατεθεί εδώ και καιρό και το θέμα απασχόλησε τη συνεδρίαση του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου που συνήλθε το μεσημέρι της Τρίτης, στα γραφεία της ΠΕΔ, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων και του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων της 1ης Διαχειριστικής Ενότητας, Σπύρου Κωνσταντόπουλου.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος μιλώντας στο Corfutv επεσήμανε ότι η συζήτηση δεν κατέληξε σε οριστική απάντηση για το αίτημα της Λευκάδας και σίγουρα και για την Κέρκυρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ένα κενό ως προς το αν μπορούν ή όχι, το Εργοστάσιο Επεξεργασίας ΑΣΑ και οι ΧΥΤΥ της Ηπείρου να δεχτούν τα σκουπίδια μιας άλλης Περιφέρειας (Λευκάδας – Κέρκυρας). Όπως είπε δεν προβλέπεται ούτε στη σύμβαση του εργοστασίου με τους ΦΟΔΣΑ αλλά ούτε και στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων, η μεταφορά σκουπιδιών από άλλη περιοχή. Μαλιστα τόνισε ότι έως ότου φτιαχθούν τα σημεία μεταφόρτωσης, το έλλειμμα στα απορρίμματα είναι 15.000 τόνων αυτή την στιγμή.


Πηγή