Το 2020 οι συγχωνεύσεις των ΔΟΥ στην Πάτρα – Προχωρά το σχέδιο Πιτσιλή

Επανέρχεται στο προσκήνιο το σενάριο της συγχώνευσης της Α΄ και της Γ΄ Δ.Ο.Υ. Πατρών μετά τα όσα ανέφερε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής στη συνάντηση που είχε με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου Αργολίδος-Κορινθίας στα μέσα Ιουλίου.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφοριακών Υπαλλήλων ο κ. Πιτσιλής σχετικά με το θέμα των συγχωνεύσεων που τέθηκε επί τάπητος ανέφερε ότι θα προχωρήσουν μέσα στο 2020 αφού πρώτα λυθεί το πρόβλημα της εξεύρεσης κτιρίων.

«Η μόνη περίπτωση που μπορεί να προχωρήσει στο 2019 είναι η συγχώνευση της ΔΟΥ Αχαρνών με την ΔΟΥ Αγ. Αναργύρων. Οι υπόλοιπες συγχωνεύσεις στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, στον Βόλο και στην Πάτρα θα προχωρήσουν εντός του 2020» δήλωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ.

Ωστόσο, υπενθυμίζουμε πως οι εφοριακοί υπάλληλοι της περιφέρειάς μας είχαν αντιδράσει έντονα στις αρχές του 2018 στο ενδεχόμενο συγχώνευσης της Α΄ και Γ’ Δ.Ο.Υ. της Πάτρας, εκφράζοντας φόβους για περαιτέρω μείωση των θέσεων εργασίας.

Οι συνδικαλιστές εφοριακοί είχαν αντιτείνει ότι η Πάτρα χρειάζεται δύο δομές, προσκομίζοντας στοιχεία για την αναγκαιότητα αυτόνομης λειτουργίας της, αλλά και αναβάθμισης της Γ’ Δ.Ο.Υ.

Το σχέδιο «πάγωσε» μετά τις αντιδράσεις του Συλλόγου Εφοριακών υπαλλήλων ΔΟΥ Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας, τοπικών φορέων αλλά και της ΠΟΕ ΔΟΥ.

Ωστόσο, φαίνεται πως βγαίνει ξανά από τα συρτάρια της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Οικονομικών. Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, στρατηγικός στόχος της Ανεξάρτητης Αρχής ήταν στο τέλος του 2021, να έχουν περιοριστεί οι εφορίες όλης της χώρας από 120 σε 64 και να μείνουν μόνο όσες διαθέτουν δικαστικό και ελεγκτικό τμήμα. Στη θέση των υπό κατάργηση Δ.Ο.Υ., όπως είχε αναφέρει, πρόκειται να συσταθούν τα γνωστά Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, που θα εδρεύουν στους Δήμους.

Τέλος, να τονιστεί πως οι συγχωνεύσεις αποσκοπούν στη δυνατότητα άμεσης στέγασης των ΔΟΥ που θα προκύψουν, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης για τους πολίτες, την εξοικονόμηση σε ανθρώπινο δυναμικό για την ενίσχυση ιδίως των ελεγκτικών λειτουργιών και την εξοικονόμηση χρημάτων από ενοίκια.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    26 Ιουλίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία