O Eμπορικός Σύλλογος Δύμης για την Πατρών- Πύργου: Χωρίς είσοδο- έξοδο η Κάτω Αχαΐα


Την παρέμβαση του Εμπορικού Συλλόγου Δύμης προκάλεσε η χάραξη της νέας εθνικής οδού Πατρών- Πύργου, στην οποία δεν προβλέπεται έξοδος στην Κάτω Αχαΐα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος ζητά από το Δήμο να αναλάβει πρωτοβουλίες για να μην αποκλειστεί η έδρα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας με οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

Σε ανοικτή επιστολή του Συλλόγου αναφέρεται:

«Αγαπητοί συνδημότες

Από αυτή τη θέση έχουμε την ευθύνη και την υποχρέωση να σας ενημερώσουμε για την χάραξη της καινούριας εθνικής οδού Πάτρας-Πύργου. Η τελική χάραξη και η ενημέρωση την οποία έχουμε (όχι από το Δήμο ως όφειλε) καταδεικνύει πολλά προβλήματα σε σχέση με την λειτουργικότητα και την σύνδεση κάποιων χωριών μας με τον καινούργιο οδικό άξονα, αλλά και την επικοινωνία μεταξύ αυτών. Μεγάλωσαν δηλαδή οι αποστάσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται. Οικονομικό κόστος, χρόνος μετακινήσεων, μεγάλη επιβάρυνση παλιάς Εθνικής και επαρχιακών δρόμων. Εδώ να σημειωθεί ότι συνδημότης μας παρουσίασε υπόμνημα, με παρεμβάσεις μικρού κόστους, ώστε να ξεπεραστούν σημαντικά προβλήματα. Του αξίζουν συγχαρητήρια και ευχόμαστε καλή επιτυχία στη προσπάθειά του, γιατί μας αφορά όλους.

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι Αχαγιώτες, κάποιοι αποφάσισαν ότι η πόλη μας δεν χρειάζεται άμεσα έξοδο στη καινούργια Εθνική. Εμείς, οι περίπου 10.000 κάτοικοι της πόλης, για να πάμε στην Πάτρα θα πρέπει να πατάμε στη παλιά Εθνική οδό ( Άνω και Κάτω Αλισσός, Καμίνια, Τσουκαλαίικα … Πάτρα), με ότι αυτό συνεπάγεται. Υπάρχει βέβαια και η λύση κάπου στο ύψος της Βιομηχανικής να μπαίνουμε στη καινούργια Εθνική. Σε λίγα χρόνια βέβαια θα πληρώνουμε διόδια και να μην αμφιβάλετε καθόλου γι’ αυτό. Η άλλη έξοδο για Πάτρα, αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητοί Αχαγιώτες είναι κάπου στο Γομοστό. Το ερώτημα είναι γιατί στο Γομοστό. Θα διανύουμε περίπου 6 χλμ και αμέσως θα είμαστε πάνω στην Εθνική μέσω του κόμβου που βρίσκεται εκεί! Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι μεγαλώσαμε την απόσταση Αχαΐα-Πάτρα μόνο 12 χλμ! Το ίδιο ισχύει βέβαια και για την είσοδο στη πόλη. Αυτοί που έκαναν αυτό το ατόπημα έχουν προφανώς κάποιο σκοπό. Εμείς που έχουμε αναλάβει τις ευθύνες αυτού του τόπου γιατί πρέπει να είμαστε τόσο ανεύθυνοι, κύριοι Δήμαρχοι, κύριοι Περιφερειάρχες, κύριοι Βουλευτές, κύριοι Πρόεδροι του Τεχνικού και Εμπορικού επιμελητηρίου, κύριοι Πρόεδροι των εμπορικών συλλόγων? Αυτός ο δρόμος, κύριοι, όφειλε να λύνει προβλήματα και όχι να δημιουργεί προβλήματα. Αυτός ο δρόμος, κύριοι, έπρεπε να έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα, έπρεπε να είναι αναπτυξιακό έργο, έπρεπε να δημιουργεί τα πλεονεκτήματα και τις προϋποθέσεις να γίνουν νέα εργοστάσια στη βιομηχανική ζώνη. Να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας γιατί αυτό είναι το μεγαλύτερο ζητούμενο από μια περιφέρεια που έχει βιομηχανική περιοχή και δίνεται τέτοια ευκαιρία.

Σημειώνουμε δε ότι είμαστε στις δύο πιο φτωχές περιφέρειες στη χώρα. Αυτός ο δρόμος, κύριοι, εν έτη 2020, εκτός από τη προσφορά στην ασφάλειά μας κατά τις μετακινήσεις δε προσφέρει τίποτα απολύτως . Μετά από 3-4 χρόνια δεν θα έχει αφήσει καμία θέση εργασίας, καμιά παρακαταθήκη για ανάπτυξη της περιοχής. Η προσφορά αυτού του τεράστιου σε χρηματική αξία έργου, έτσι όπως το αποδεχθήκαμε, συγκρινόμενο δε με το εργοστάσιο της FRIGOGLASS, όπου οι εργαζόμενοι κάνουν αγώνα για να επαναλειτουργήσει, είναι μηδενική!

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί Αχαγιώτες, η πόλη μας δεν έχει περιθώριο να δεχθεί άλλο πλήγμα από λάθη των αρμόδιων φορέων. Επισημαίνουμε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εμπορικού αποκλεισμού και γενικότερης απαξίωσης όχι μόνο του κέντρου, αλλά και ολόκληρης της πόλης .

κ. Δήμαρχε, ο Δήμος, ως πρώτος υπεύθυνος απέναντι στα δρώμενα που αφορούν την πόλη μας, πρέπει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για να εξασφαλίσει είσοδο και έξοδο, όπως δικαιούμεθα. Στρατευόμαστε στο δίκαιο αίτημα και καλούμε όλους του φορείς να συμμετέχουν σ αυτή τη προσπάθεια».


Πηγή