Αίσιο τέλος με το βρέφος που διακομίστηκε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών

Πιθανόν και σήμερα να βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών το 17 μηνών αγοράκι που διακομίστηκε επειγόντως από τη Γαστούνη την Κυριακή.

Οπως ανέφερε ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης χθες έγινε η αποσύνδεση από τα μηχανήματα και παρέμεινε στη Μονάδα για προληπτικούς λόγους. «Το κρατήσαμε για 24ωρη παρακολούθηση και εκτός απροόπτου σήμερα θα μεταφερθεί στην Παιδιατρική Κλινική. Οσο ραγδαία εμφανίστηκαν τα συμπτώματα και κυρίως οι σπασμοί, τόσο γρήγορα είχαμε και τη θεραπευτική του εξέλιξη» δήλωσε.

Σε ότι αφορά τα αίτια που προκάλεσαν τον υψηλό πυρετό και ακολούθως τους σπασμούς δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί. «Εχουν αποκλειστεί οι λοιμώξεις και από κει και πέρα θα δούμε τι μπορεί να είναι. Σημασία έχει ότι το παιδάκι αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλά. Δεν είχαμε κανένα νέο επεισόδιο σπασμού και θα οδηγηθεί για περαιτέρω νοσηλεία στην Παιδιατρική Κλινική. Ολα τα άλλα θα διερευνηθούν και θα δούμε ποια ήταν η αιτία» προσθέτει ο κ. Ηλιάδης.

Σωτήρια για το παιδί αποδείχτηκε η άμεση κινητοποίηση των γονιών του αλλά και η έγκαιρη διασωλήνωσή του στο νοσοκομείο του Πύργου και ακολούθως η μεταφορά του στο ΠΓΝΠ. Ολα κινήθηκαν ταχύτατα και συντονισμένα κι έτσι δεν χάθηκε πολύτιμος χρόνος στην αντιμετώπισή του.


Πηγή