Ελένη Μοσχοπουλου: Ψήνει καλαμπόκι εδώ και 37 χρόνια στην Σπιάντζα


Ελένη Μοσχοπουλου: «Το ψητό καλαμπόκι είναι το εθνικό μας καλοκαιρινό σνακ!»

Η εικόνα της φουφούς πάνω στην οποία καλαμπόκια σιγοψήνονται είναι στενά συνδεδεμένη με τα καλοκαίρια μας…

Για τους μεγαλύτερους το ψητό καλαμπόκι αποτελεί γεύση και ανάμνηση των παιδικών τους χρόνων. Έχει συνδεθεί με τις βόλτες τα απογεύματα του καλοκαιριού, μια αγαπημένη συνήθεια που τηρούνταν με ευλάβεια αμέσως μετά το θαλασσινό μπάνιο…

Οι νεότεροι και το σύγχρονο lifestyle το χαρακτηρίζουν, πλέον, ως street food επιλογή…

Όπως και να έχει το ψητό καλαμπόκι εξακολουθεί να συνδέεται με το καλοκαίρι κι αυτό φροντίζουν να μας το «υπενθυμίζουν» οι ψήστες που συναντάμε σε διάφορα σημεία της Ηλείας -κυρίως σε παραλίες- όπου στήνονται πάγκοι που γεμίζουν με ολόφρεσκα χρυσαφιά καλαμπόκια η μυρωδιά και η γεύση των οποίων σε κάνει να τα λαχταράς…

Διαβάστε περισσότερα στην εφ. «Πατρίς» που κυκλοφορεί…


Πηγή