Ηλεία: Πεζοπορία στα ανθισμένα θαλασσόκρινα

H 7η νυχτερινή παραλιακή πεζοπορία με ηλιοβασίλεμα και πανσέληνο στο πανέμορφο Μονοπάτι των Θαλασσόκρινων πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία. Σημειώνεται πως είναι η μεγαλύτερη φυσιολατρική εκδήλωση της δυτικής Ελλάδας.

Σημείο συνάντησης την Παρασκευή το απόγευμα στο Λιμάνι Κυλλήνης και η διαδρομή που ακολούθησαν οι δεκάδες πεζοπόροι: Κυλλήνη, λουτρά Κυλλήνης – Κάστρου, Κάστρο, Αρκούδι , στους Δήμους Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πηνειού…

Η διαδρομή ήταν πανέμορφη, παραλιακή με πολλές εναλλαγές ( βράχια, βότσαλα, αμμουδιές, δάσος ), ενώ για όσους και όσες δεν ήθελαν να πεζοπορήσουν στα υπήρχε εναλλακτική διαδρομή.

Οι πεζοπόροι στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής βρίσκονταν δίπλα στ΄ ανθισμένα θαλασσόκρινα.


Οι συνδιοργανωτές

Την 7η πεζοπορία διοργάνωσε η Εθελοντική Ομάδα, Πεζοπορίες με Πανσέληνο, του Συλλόγου « ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ» Αθηνών, Φυσιολατρία, Οικολογία, Πολιτισμός, Πεζοπορία, μέλος της ΟΦΟΕΣΕ, με αρχηγό τον πρώην Γ.Γραμματέα ΟΦΟΕΣΕ και πρόεδρο Παναγιώτη Αχιλλεόπουλο και συναρχηγούς τον Πέτρο Ανυφαντή, τον Σπύρο Αχτύπη, τον Γιώργο Κούτουλα, τον Παναγιώτη Κόλια, τον Νίκο Λυμπέρη, και ο κ. Μαλλιάρη.
Συνδιοργανωτές τα Δ.Δ. Κυλλήνης, Κάστρου, Κάτω Παναγιάς, Νεοχωρίου, Λυγιάς και την συμμετοχή των Δήμων Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Πηνειού και η ΠΕ Ηλείας.

Στη θέση πετρέλαια της διαδρομής ( στου λαγού το πήδημα ) στο Κάστρο έγινε μία μικρή στάση για ν΄ απολαύσουν οι πεζοπόροι το μοναδικό ηλιοβασίλεμα ανάμεσα στην Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά.
Επίσης στο τέλος της πεζοπορίας υπήρχε λεωφορείο του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης που μετέφερε μεταφέρει τους οδηγούς στ΄ αυτοκίνητά τους.

Στους συμμετέχοντες προσφέρθηκε από το Ξενοδοχειακό συγκρότημα “Grecotel” ένα εισιτήριο δωρεάν επίσκεψη για το υδροθεραπευτήριο των ιαματικών λουτρών για εισπνοές, υδρομασάζ, χαμάμ με θειούχο ιαματικό νερό.
Επίσης στη διαδρομή προσφέρθηκαν σε όλους τους πεζοπόρους κεράσματα από τα Ξενοδοχειακά συγκροτήματα ΡΟΜΠΙΝΣΟΝ και ΓΚΡΕΚΟΤΕΛ. .

Στο τέλος της πεζοπορίας όσοι επιθυμούσαν συμμετείχαν στο beach party κοντά στα βράχια στο πανέμορφο ΑΡΚΟΥΔΙ, με μουσική από Εθελοντές της Εθελοντικής Ομάδας, Πεζοπορίες με Πανσέληνο.


Πηγή