Κουρούτα: Απαιτούνται κι άλλες παρεμβάσεις…


Πραγματοποιήθηκε χθες η Γ.Σ Συλλόγου Οικιστών Κουρούτας – Επανεξελέγη ο Γ. Ευθυμίου…

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οικισμός, τέθηκαν μεταξύ άλλων κατά την χθεσινή Γενική Συνέλευση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κουρούτας, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημοτικού Κάμπινγκ, παρουσία εκπροσώπων φορέων. Παράλληλα, έγιναν και οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας διοίκησης, όπου πρόεδρος επανεξελέγη ο Γιώργος Ευθυμίου.

Αρχικά, ο κ. Ευθυμίου έκανε έναν απολογισμό της θητείας του απερχόμενου συμβουλίου, όπου αναφέρθηκε σε θέματα καθαριότητας του οικισμού, φωτισμού, παρεμβάσεων καλλωπισμού και στα ζητήματα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμβολή, όπως είπε, του δήμου στην καθαριότητα με την καθημερινή παρουσία υπαλλήλου στον οικισμό, ενώ κάλεσε όλους τους οικιστές να προβαίνουν σε καθαρισμούς γύρω από τις ιδιοκτησίες τους και κατά τους χειμερινούς μήνες.

Κάλεσε την δημοτική αρχή να εκσυγχρονίσει το δίκτυο φωτισμού, λέγοντας ότι πολύ συχνά ακόμη και ο ίδιος αγοράζει και αλλάζει λάμπες όπου υπάρχει ανάγκη. Επίσης εξέφρασε την ανησυχία για την μη λειτουργία του Δημοτικού Κάμπινγκ και την αβεβαιότητα που επικρατεί για τα επόμενα χρόνια, αφού αυτή η εξέλιξη έπληξε κατά πολύ την Κουρούτα κατά την φετινή καλοκαιρινή σεζόν.

Μεταξύ άλλων είπε ότι ο οικισμός θα πρέπει να μην χαρακτηρίζεται αγροτικός, αλλά τουριστικός και να τύχει της απαιτούμενης προβολής και ανάπτυξης ώστε να προσελκύσει κόσμο τα επόμενα χρόνια.

«Πονοκέφαλος»
η πτώση της κίνησης…

Στην γενική συνέλευση συμμετείχε ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την λύπη του για τα φετινά χαμηλά ποσοστά προσέλευσης τουριστών και επισκεπτών στην Κουρούτα, σε μια σεζόν που ίσως είναι η χειρότερη εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό το απέδωσε στην μεγάλη οικονομική κρίση, αλλά και στις αλλεπάλληλες εκλογές.

Για την ύδρευση, είπε ότι όποιος επιθυμεί μπορεί πλέον να συνδεθεί και για το δίκτυο αποχέτευσης γνωστοποίησε ότι στα τέλη του έτους το έργο θα παραδοθεί. Στο σημείο αυτό στάθηκε στην ανάγκη προστασίας με την συμβολή όλων της καθαρότητας της θάλασσας, αφήνοντας ανοιχτά αιχμές ότι ενδεχομένως βυτία, κάποιες επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες κατοικιών ρίχνουν λύματα, όπως χαρακτηριστικά είπε, σε χειμάρρους.

«Αν εμείς οι ίδιοι δεν προσέξουμε την θάλασσα και την ρυπαίνουμε, δεν θα έρχεται κανείς», συμπληρώνοντας ότι τα φαινόμενα με ακαθαρσίες που παρουσιάστηκαν στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο στην Κουρούτα πριν 1,5 μήνα, δεν είχαν να κάνουν με λύματα από την Ζάκυνθο.

Αναφερόμενος στην μη λειτουργία του Δημοτικού Κάμπινγκ, που ήταν καταλυτικός παράγοντας στην πτώση της κίνησης για φέτος, τόνισε ότι έγιναν προσπάθειες μακροχρόνιας παραχώρησης του χώρου προς τον δήμο και με την εκπόνηση και κατάθεση οικονομοτεχνικής μελέτης, η οποία έτυχε θετικών σχολίων από την Ε.Τ.Α. Α.Ε., η οποία τελικά δεν προέβη στην παραχώρηση.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος, απευθυνόμενος στα μέλη του συλλόγου διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος και η παράταξή του θα κάνουν εποικοδομητική αντιπολίτευση, με γνώμονα την προσφορά προς τον τόπο.

Μετά την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου ο κ. Γ. Ευθυμίου ευχαρίστησε τα μέλη του συλλόγου και γενικότερα τους οικιστές, τονίζοντας ότι και σε αυτή τη θητεία θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναβάθμιση του οικισμού της Κουρούτας.

Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. έχει ως εξής: πρόεδρος: Γιώργος Ευθυμίου, μέλη: Αλέξης Μανωλόπουλος, Αντώνης Παπαδάτος, Τάκης Αντωνάτος, Αλέξης Αγγελόπουλος, Γιώργος Αστερής και Νίκος Στυλιανέσης. Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι: Απόστολος Χριστόπουλος και Γιώργος Κόκλας.

Μεταξύ άλλων στην συνέλευση παραβρέθηκαν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας Άγγελος Κολόσακας, ο περιφερειακός σύμβουλος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Λυμπέρη Βαγγέλης Χριστοφόρου και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Σαψάλης.


Πηγή