Νοσοκομείο Αμαλιάδας – Ερυθρός Σταυρός: Και πάλι έδωσαν Ζωή!


Επιτυχημένη η χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία από τον σύλλογο «Δίνω Ζωή» – Σε πρόγραμμα εξωτερικού ποιοτικού ελέγχου το Τμήμα Αιμοδοσίας…

Οι ανάγκες για αίμα είναι αυξημένες και δεν σταματούν ούτε τους καλοκαιρινούς μήνες!». Με αυτό το σύνθημα, η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας, ο Σύλλογος «Δίνω Ζωή» και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών και Ναυαγοσωστών Αμαλιάδα πραγματοποίησαν χθες το πρωί εθελοντική αιμοδοσία στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Την καλοκαιρινή περίοδο οι ανάγκες για αίμα είναι αυξημένες και κατά την χθεσινή δράση συγκεντρώθηκε ένας μεγάλος αριθμός μονάδων αίματος για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη καθημερινά.

Στη σημαντικότητα της δράσης αυτής, εξάλλου, αλλά και στην ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας στάθηκε η επιστημονικά υπεύθυνη του Τμήματος Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Αμαλιάδας Γιάννα Σταυροπούλου: «Βρισκόμαστε εδώ να χαρίζουμε ζωή και χαμόγελα μέσω μιας διαδικασίας ασφαλούς και ανώδυνης, που διαρκεί λίγο.

Ο αιμοδότης αφιερώνει λίγο από το χρόνο του και διαθέτει μια μικρή ποσότητα από το αίμα του. Το Τμήμα Αιμοδοσίας επεξεργάζεται τη μονάδα και τη χωρίζει σε τρία παράγωγα και έτσι μπορούν να σωθούν όχι μια αλλά τρεις ζωές», είπε χαρακτηριστικά η κα Σταυροπούλου.

Μια νέα, διαφορετική πρωτοβουλία χαρακτήρισε τη χθεσινή το μέλος του Συλλόγου «Δίνω Ζωή» Παναγιώτης Τσάγκας, αφού είναι η πρώτη καλοκαιρινή αιμοδοσία του συλλόγου: «Σκεφτήκαμε ότι η καλοκαιρινή περίοδος, λόγω των διακοπών και των αυξημένων αναγκών, είναι μια δύσκολη περίοδος και άρα είναι σημαντικό να διαθέτουμε λίγα λεπτά από το χρόνο μας, πριν από τα μπάνια μας για να δώσουμε ζωή σε κάποιον που έχει ανάγκη, πάντα σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό και τη φιλοξενία του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας.

Θέλουμε να διαδώσουμε το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς και να ευχηθούμε καλό καλοκαίρι. Ειδικά, αυτή την περίοδο που οι ανάγκες για αίμα είναι αυξημένες», δήλωσε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, παρά τις δυσκολίες λειτουργίας που αντιμετωπίζει η νοσηλευτική μονάδα, συμμετέχει σε προγράμματα εξωτερικού ελέγχου που αφορά στην ανοσοαιματολογία, με άριστα αποτελέσματα, αφού η βαθμολογία που λαμβάνει είναι σε ποσοστό 100%, κάτι που σημαίνει ότι δεν διαπιστώνεται κανένα λάθος, όπως γνωστοποίησε η κα Σταυροπούλου.


Πηγή