Αμαλιάδα: Οργή και προβληματισμός για το νοσοκομείο…

Ο έντονος προβληματισμός για την μετακίνηση και του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Κων/νου Αλεξόπουλου στο νοσοκομείο Πύργου για να καλύψει ως γιατρός τις εκεί εφημερίες, εκφράστηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αναπληρωτή διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Αμαλιάδας Γιάννη Χουζούρη, μια ενέργεια που «φουντώνει» τις αντιδράσεις που εκφράζονται τα τελευταία χρόνια για τις μετακινήσεις και την αναστολή λειτουργίας κλινικών. Λίγο αργότερα, ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του, ξεκαθαρίζοντας ότι η δημοτική αρχή και οι πολίτες της βόρειας Ηλείας δεν θα επιτρέψουν την συνεχή υποβάθμιση του νοσοκομείου Αμαλιάδας, λέγοντας ότι ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής θα τιμήσει τον όρκο του Ιπποκράτη και θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο νοσοκομείο Αμαλιάδας. Ανακοίνωση ενάντια και σε αυτή την μετακίνηση γιατρού, εξέδωσε και η ΠΟΕΔΗΝ.

Στην σύσκεψη στο γραφείο του κ. Χουζούρη συμμετείχαν ο κ. Λυμπέρης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σωκράτης Σωτηρόπουλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης και εκπρόσωποι της διοίκησης της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Εκφράστηκαν ερωτηματικά με την νέα απόφαση της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, αφού, όπως τονίστηκε, σε λίγες μέρες θα γίνει αλλαγή στις θέσεις των διοικητών, ενώ ήδη, όπως επισημάνθηκε και έγραψε στο χθεσινό αποκλειστικό της ρεπορτάζ η εφ. «Πατρίς», έγινε και ενημέρωση στην εισαγγελία Αμαλιάδας, όπου τις επόμενες μέρες θα υπάρξει εκ νέου παράσταση, σχετικά με την νομιμότητα των αποφάσεων των μετακινήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες γιατροί της Παθολογικής Κλινικής Αμαλιάδας που έχουν μετακινηθεί στο Νοσοκομείο Πύργουενδέχεται να θέσουν εαυτούς στην διάθεση και του νοσοκομείου Αμαλιάδας. Πληροφορίες μιλούν ότι και ο ίδιος ο κ. Αλεξόπουλος εγγράφως αναφέρει ότι θα συνεχίσει και στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, τις μέρες που δεν θα εφημερεύει στον Πύργο.

«Πράξεις και όχι λόγια» ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων

Μετά την σύσκεψη ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας εξέδωσε ανακοίνωση, ενώ τις μέρες θα συγκαλέσει γενική συνέλευση. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Έχουμε κουραστεί να ακούμε υποσχέσεις και ευχολόγια. Αντιμετωπίζουμε καθημερινά εδώ και καιρό μια απογοητευτική και αποκαρδιωτική εικόνα στο νοσοκομείο με ανενεργή την Παθολογική κλινική και προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των υπολοίπωντμημάτων. Ως εργαζόμενοι εισπράττουμε την απογοήτευση του κόσμου,όταν δεν μπορεί να βρεθεί έγκαιρα ιατρός στα ΤΕΠ ,όταν η μία μετά την άλλη οι εφημερίες καταρρέουν,όταν συνεχίζεται η προκλητική αυταρχική συμπεριφορά της ενιαίας διοίκησης προς τους ιατρούς της Ν.Μ Αμαλιάδας μεταφέροντας τους στον Πύργο με αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων που ελέγχονται για την νομιμότητα τους.

Η πίστωση χρόνου που μας ζητήθηκε λόγο αλλαγής της πολιτικής ηγεσίας και της δημοτικής αρχής δεν μπορεί να λειτουργεί υποστηρικτικά όσων επιβουλεύονται την κατάρρευση μας. Θεωρούμε σε πολλά θέματα δεν είχαμε τα αντανακλαστικάαντίδρασης και η Διοίκηση της Ν.Μ Αμαλιάδας όφειλε να έχει κινηθεί γρηγορότερα για να προλαβαίνουμε τις εξελίξεις. Δεν μπορεί να υπάρχει πλέον άλλη καθυστέρηση. «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» πλέον είναι περιττά. Από δω και πέρα πράξεις και έργα.Για μας πλέον οι πράξεις έχουν σημασία που μεταφράζονται σε εισαγωγές στην Παθολογική Κλινική,σε αύξηση των εφημεριών και στην εύρυθμη λειτουργία των υπολοίπων νευραλγικώντμημάτων.

Απαιτούμε προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του νοσοκομείου και την αυτόνομη λειτουργία του. Δια αυτούς τους λόγους θα συγκαλέσουμε άμεσα γενική συνέλευση εργαζομένων ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι για τα τεκταινόμενα».


Πηγή