Ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους του Πύργου

Ξεκίνησαν και πάλι –μετά την προσωρινή διακοπή τους που υπήρχε λόγω γραφειοκρατίας από την αλλαγή Κυβέρνησης- οι εργασίες ασφαλτόστρωσης σε κεντρικούς δρόμους του Πύργου.

Το ξεκίνημα έγινε χθες στην οδό Ιφίτου (σ.σ. ένας πραγματικά «ταλαιπωρημένος» δρόμος, από τους πολλούς που υπάρχουν στον Πύργο), στην Ανατολική πλευρά της πόλης.

Εκεί βρέθηκε προκειμένου να εποπτεύσει τις εργασίες ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, τον οποίο συνόδευε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος.

«Θα καλύψουμε το χαμένο χρόνο»

Ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος δήλωσε πως «Ξεκινάμε τα πρώτα έργα ο οδοποιίας εντός της πόλης. Πρόσφατα είχαμε επισκεφτεί με τον αντιδήμαρχο Υποδομών και Τεχνικών Έργων κορυφαίους παράγοντες στο Υπουργείο στην Αθήνα για να ξεμπλοκάρει η διαδικασία. Υπάρχουν αρκετά έργα που θα γίνουν μέσα στην πόλη, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι θα υπάρχει όχληση αλλά σημασία έχει να γίνουν τα έργα. Στόχος μας είναι όπου υπάρχει πρόβλημα στην εσωτερική οδοποιία να αποκατασταθεί. Τώρα ξεκινάμε, υπάρχουν προβλήματα και ελλείψεις από το παρελθόν, δεν βρήκαμε μελέτες. Υπάρχει μια έλλειψη σε αυτό τον τομέα, είμαστε όμως αισιόδοξοι ότι με εγρήγορση, επιτάχυνση, πολιτικό και υπηρεσιακό προσωπικό να καλύψουμε το χαμένο χρόνο. Φυσικά θα έχουμε ανάλογη αντιμετώπιση και για την οδοποιία των τοπικών κοινοτήτων του δήμου μας».

«Η εντολή του δημάρχου και προς εμένα και τις τεχνικές υπηρεσίες είναι να δείξουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την οδοποιία. Για αυτό μπορέσαμε και ξεμπλοκάραμε μετά από παρέμβαση μας στο υπουργείο υποδομών την -σε εξέλιξη- εργολαβία εντός της πόλης του Πύργου. Τις επόμενες ημέρες θα πέσει άσφαλτος και σε άλλους δρόμους όπως η Ρήγα Φεραίου, η Μπελούση, στον κυκλικό κόμβο της Αγίου Γεώργιου καθώς επίσης στη διασταύρωση Γορτυνίας. Έργα που είχαν μείνει ημιτελή ενώ στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020 θα υπάρχουν δυο μεγάλες εργολαβίες για οδοποιία εντός του οικιστικού ιστού πόλης αλλά και σε τοπικά διαμερίσματα που επίσης έχουν μεγάλες ανάγκες», ανέφερε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος.

1 of 3


Πηγή