Δήμος Πύργου: Σε κλίμα συναίνεσης οι δημαιρεσίες…


Σε κλίμα συναίνεσης πραγματοποιήθηκαν χθες οι δημαιρεσίες του Δήμου Πύργου, όπου εκλέχθηκαν με απόλυτη πλειοψηφία ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ακολούθησαν ξεχωριστές διαδικασίες για την εκλογή των τακτικών μελών και αναπληρωτών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Πριν την έναρξη της διαδικασίας, ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη διεξαγωγής νέας συνεδρίασης στην οποία θα τεθεί έκδοση ψηφίσματος που θα ζητά με πυγμή την ολοκλήρωση του έργου ζωής για το νομό, την Ολύμπια Οδό. Στην ίδια συνεδρίαση θα τεθεί και το ζήτημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου χρειάζεται τον ορισμό νέα Διοίκησης, ύστερα από την παραίτηση που υπέβαλλε δις ο κ. Λεωνίδας Βαρουξής.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με τις προτάσεις των παρευρισκομένων για την ανάδειξη του προεδρείου του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου προτάθηκε και εκλέχθηκε με 30 έγκυρα και 1 Λευκό ο Νώντας Κυριαζής, σε αυτή του Αντιπροέδρου με 28 έγκυρα και 3 λευκά ο Δημήτρης Λιατσής και στη θέση του Γραμματέα με 30 έγκυρα ψήφους και 1 λευκό ο Γιάννης Παν. Αργυρόπουλος. Να σημειωθεί πως τη θέση του γραμματέα που καλύπτεται από την ελάσσονα μειοψηφία, δεν αποδέχτηκαν οι παρατάξεις του Στ. Καννή και του Λ. Αριστειδόπουλου.

Επιτροπές Οικονομικών-Ποιότητας Ζωής

Μετά την εκλογή του προεδρείου, σειρά είχε η εκλογή τακτικών μελών και αναπληρωτών για τις επιτροπές των Οικονομικών και της Ποιότητας Ζωής. Για την επιτροπή οικονομικών, η κάλπη ανέδειξε ως τακτικά μέλη τη Ρούλα Αλικάκη – Τζανέτου με 6 σταυρούς, το Νικόλαο Κοτσώνη με 7, τον Ανδρέα Σκαρτσιάρη με 6, το Βασίλη Παναγόπουλο με 6, τον Αντώνη Καράμπελα με 5 και το Γιάννη Παν. Αργυρόπουλο με 3. Αναπληρωματικά μέλη αναδείχθηκαν οι Ανδρέας Βγενόπουλος και Γιάννης Σπηλιωτόπουλος με 4 σταυρούς (μετά από κλήρωση αναδείχθηκε ο κ. Βγενόπουλος Α’ Αναπληρωματικός και ο κ. Σπηλιωτόπουλος Β’), ο Χρήστος Χριστόπουλος με 1, ο Σπύρος Κωνσταντόπουλος με 4, ο Γιάννης Παναγόπουλος με 4 και ο Θεόδωρος Κόρδας με 2.

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αναδείχθηκαν ως τακτικά μέλη οι Βασίλης Σωτηρόπουλος και Γιάννης Σπηλιωτόπουλος με 9 σταυρούς (μετά από κλήρωση αναδείχθηκε ο κ. Σωτηρόπουλος Α’ Τακτικό Μέλος και ο κ. Σπηλιωτόπουλος Β’), ο Χρήστος Χριστόπουλος με 5 σταυρούς, ο Νικόλαος Θεοδώρου με 6, ο Διονύσης Μπέλτσος με 6 και ο Θεόδωρος Κόρδας με 3. Αναπληρωματικά μέλη αναδείχθηκαν οι Μαρίνος Αχτύπης με 4 σταυρούς, Νικόλαος Κοτσώνης με 3, Κώστας Γεράνιος με 2, Παναγιώτης Φραγκαντώνης με 4, Θεόδωρος Ντοάς με 4 και Γιάννης Αργυρόπουλος με 2.

Να σημειωθεί πως τα 3 μέλη που λείπουν από τις τακτικές επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής, αναμένεται να συμπληρωθούν με στελέχη της πλειοψηφίας που θα οριστούν από το Δήμαρχο και θα είναι αντιδήμαρχοι ή ακόμα και ο ίδιος.

Δηλώσεις Προέδρου και Αντιπροέδρου του Δημ.Συμβ.

Τη χαρά τους για την εμπιστοσύνη που τους επέδειξαν και για την εκλογή τους σε αυτές τις θέσεις, εξέφρασαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νώντας Κυριαζής και ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Λιατσής. Ο κ. Κυριαζής ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την εμπιστοσύνη τους, ενώ στη συνέχεια του λόγου του τόνισε πως οι κοινές υποθέσεις αφορούν τους πάντες και πρέπει να λαμβάνονται από όλους ως δικές τους, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην αποστολή του που δεν είναι άλλη από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του συνόλου των δημοτών και του Δήμου. Σύμπνοια και ομόνοια, καθολική παραταξιακή και πολιτική συνεργασία, είναι τα στοιχεία που εκτιμά ότι πρέπει να υπάρχουν προκειμένου η πόλη να λάβει την ανάπτυξη που χρειάζεται.

Από την πλευρά του, ο κ. Λιατσής συνοπτικά ευχαρίστησε το σώμα για την τιμή και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, καθώς και τον κ. Νικολούτσο για την πρότασή του. Επιπλέον, εστίασε και στο στόχο του που δεν είναι άλλος από την ομαλή και με διαφάνεια λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, ευχόμενος στο νέο δήμαρχο μια εποικοδομητική και πετυχημένη τετραετία που έχει ανάγκη ο δήμος Πύργου.

1 of 6


Πηγή