ΠΑΤΡΑ: Εφιαλτικό τηλεφώνημα ξεσήκωσε γονείς – Πως τους προσέγγισαν απατεώνες

Αποδέκτες ενός εφιαλτικού τηλεφωνήματος έγιναν χθες δεκάδες συμπολίτες το οποίο ήταν προϊόν απάτης.«Χτύπησε το τηλέφωνό μου κι άκουσα μία φωνή που έμοιαζε με του γιου μου. Ανάμεσα σε κλάματα και λυγμούς μου είπε: «Μπαμπά τράκαρα και σκότωσα ένα κοριτσάκι. Η μητέρα του για να μην κάνει μήνυση ζητάει 50.000.

Σε παρακαλώ βρες τα χρήματα κι έλα να με σώσεις»’. Μόλις το άκουσα αυτό στην κυριολεξία πάγωσα. Πέρασαν μερικά δευτερόλεπτα να συνέλθω και φυσικά να σκεφτώ λογικά. Θυμήθηκα τις απάτες που γίνονται και αμέσως αντέδρασα και φυσικά έκλεισε το τηλέφωνο» μας περιέγραψε χθες το βράδυ συμπολίτης που ήταν ένας από τους αποδέκτες της τηλεφωνικής απάτης.Μάλιστα αμέσως κατήγγειλε το περιστατικό στην Ασφάλεια Πατρών απ όπου ενημερώθηκε ότι ήταν ένα από τα δεκάδες θύματα του συγκεκριμένου τηλεφωνήματος. «Δεν είναι κάτι απλό.

Οσο ψύχραιμος και να είσαι εκείνη τη στιγμή ταράσσεσαι. Μάλιστα στην περίπτωσή μου έτυχε η φωνή αυτού που μου τηλεφώνησε να μοιάζει με τη φωνή του γιου μου. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν μέχρι να βρω την ψυχραιμία και να σκεφτώ ήρεμα έζησα εφιαλτικές στιγμές. Σκεφτείτε κάποιος να έχει και πρόβλημα υγείας.

Μπορεί το τηλεφώνημα να σταθεί μοιραίο για τη ζωή του» προσθέτει ο συμπολίτης.Επειδή οι τηλεφωνικές απάτες είναι σε έξαρση και σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν οικονομικό αποτέλεσμα γι’ αυτούς που βρίσκονται πίσω από αυτούς, η Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει και προειδοποιεί τους πολίτες σε τακτά χρονικά διαστήματα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε καμία περίπτωση να μην αναφέρουν προσωπικά τους στοιχεία ή κωδικούς για χρηματικές συναλλαγές.

Συνήθως οι δράστες με πρόφαση τροχαίου ατυχήματος, έκτακτης νοσηλείας συγγενικού τους προσώπου και πολλά άλλα προσπαθούν να αποσπάσουν μικρά ή μεγάλα χρηματικά ποσά, έχοντας εκτιμήσεις την οικονομική κατάσταση του θύματος. Στόχος των δραστών είναι γονείς με παιδιά που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις και ηλικιωμένοι.

Η αστυνομία προειδοποιεί και επισημαίνει ότι ο αποδέκτης μιας τέτοιας κλήσης θα πρέπει να διατηρήσει την ψυχραιμία του ώστε να μπορέσει να τη διαχειριστεί σωστά. Αν το τηλεφώνημα αφορά κάποιο συγγενικό του πρόσωπο θα πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα μαζί του για να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για απάτη. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μπει στη διαδικασία να δώσει χρήματα και φυσικά να επικοινωνήσει με την Αστυνομία.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ


Πηγή