Σε κατ΄ οίκον περιορισμό ο πατρινός με την κοκαΐνη! – Επιχείρηση των αρχών στο λιμάνι του Πειραιά

Μεγάλη επιχείρηση συνεχίζουν οι αρχές στο λιμάνι του Πειραιά ύστερα από τον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης από το Εκουαδόρ. Μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες, εντοπίστηκαν εκατοντάδες κιλά της ναρκωτικής ουσίας.

Πιο συγκεκριμένα έχουν δεσμευθεί τουλάχιστον 100 κοντέινερ με πάνω 120 κιλά κοκαΐνη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η ποσότητα μπορεί να φτάνει ή και να ξεπερνάει τα 500 κιλά.

Στελέχη του ΣΔΟΕ, της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού αλλά και τελωνειακοί συμμετέχουν στην επιχείρηση

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί τουλάχιστον τέσσερα άτομα, ένα εκ των οποίων είναι επιχειρηματίας μεταφορικής εταιρείας από την Πάτρα!

Στο φορτηγό του βρέθηκε μέρος της κατασχεθείσας κοκαΐνης, κατά την διάρκεια δρομολογίου εκτός πόλης. Ο επιχειρηματίας, βρίσκεται σε κατ΄ οίκον περιορισμό, καθώς υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για τοεάν θα πρέπει να προφυλακιστεί.

Η συγκεκριμένη υπόθεση φέρεται να σχετίζεται με τον εντοπισμού ναρκωτικών σε κοντέινερ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Αύγουστο.

Με τον εντοπισμό της νέας αυτής ποσότητας στο λιμάνι του Πειραιά, στόχος των Αρχών, είναι να αποκαλυφθεί ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι κρύβονται πίσω από τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Επίσης οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν πως ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί εάν ο τελικός προορισμός της συγκεκριμένης ποσότητας ήταν η Ελλάδα ή αν η χώρα μας αποτελούσε ενδιάμεσο σταθμό με τελικούς αποδέκτες άτομα στο εξωτερικό.

Οι Αρχές τώρα προσπαθούν να διαλευκάνουν όλες τις πτυχές της συγκεκριμένης υπόθεσης η οποία «δείχνει» δραστηριότητα των λατινοαμερικανικών καρτέλ στη χώρα μας. Εκτιμούν πάντως πως οι ποσότητες των ναρκωτικών είναι πολύ πιθανό να είναι μεγαλύτερες.

Με πληροφορίες από την εφ. «Πελοπόννησος»


Πηγή