Στην Πάτρα τα φθηνότερα ενοίκια για φοιτητές

Με «σαφάρι» θα μοιάζει φέτος η αναζήτηση προσιτής φοιτητικής κατοικίας από τους επιτυχόντες των Πανελληνίων εξετάσεων.

Με την ανακοίνωση των Βάσεων 2019, που επιφύλασσαν σειρά εκπλήξεων για τους υποψηφίους, ξεκινά πλέον, και… «επίσημα», η δύσκολη διαδικασία της ανεύρεσης φοιτητικού σπιτιού.

Όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία, τα φοιτητικά ενοίκια στην Ελλάδα θα είναι φέτος κατά 10,2% αυξημένα (μεσοσταθμικά). Παρά ταύτα, σε ορισμένες περιοχές οι φοιτητές θα κληθούν να καταβάλλουν έως και κατά 35% υψηλότερα ενοίκια συγκριτικά με το 2018.

Η αύξηση αυτή στα φοιτητικά ενοίκια αποδίδεται στη ραγδαία εξάπλωση των ακινήτων που προσφέρονται μέσα από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων, όπως το Airbnb. Στην Πάτρα πάντως το airbnb δεν «περπατά»! Οπότε οι τιμές των ενοικίων δεν είναι αυτές που θα συναντήσουν γονείς φοιτητών στην Αθήνα. Στην περιοχή του ΤΕΙ για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να βρει γκαρσονιέρα ακόμη και με 150 ευρώ! Τα φοιτητικά ενοίκια στην υπόλοιπη Ελλάδα

Για την Πάτρα πάντως σύμφωνα με το spitogatos.gr, τα ενοίκια αυξήθηκαν κατά 5,7% συγκριτικά με το 2018. Μια γκαρσονιέρα κοντά στο κέντρο της πόλης θα κοστίσει περί 207 ευρώ, τον μήνα, ενώ για ένα δυάρι το μέσο ενοίκιο καθορίζεται στα 268 ευρώ.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    1 Σεπτεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία