Στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας οι δράσεις και τα παιχνίδια σκύλων

Το πάρκο σκύλων που σχεδίαζε να δημιουργήσει ο δήμος της Πάτρας, είναι σχεδόν έτοιμο έστω και με κάποια καθυστέρηση μηνών και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά.

Πρόκειται για ένα χώρο εντός του Νότιου Πάρκου, στο ύψος περίπου της Ελευθερίου Βενιζέλου, αρκετών τετραγωνικών και ο οποίος ήδη έχει περιφραχτεί από τα συνεργεία του δήμου.

Στο πάρκο αυτό θα μπορούν οι φιλόζωοι και οι ιδιοκτήτες οικόσιτων ζώων να βγάζουν το σκυλάκι τους βόλτα και να το αφήνουν να τρέξει και να παίξει με τα άλλα σκυλιά που θα υπάρχουν εκεί, χωρίς να ενοχλεί κανέναν.

Η δημιουργία του πάρκου αυτού κρίθηκε απαραίτητη από τα μέλη της δημοτικής αρχής, καθώς εδώ και καιρό είχαν πληθύνει οι διαμαρτυρίες των γονέων για τα αφοδεύματα των σκύλων στις πλατείες και στις παιδικές χαρές που έπαιζαν τα παιδιά τους.

Ήταν άλλωστε και μία απαίτηση των φιλόζωων που δεν είχαν ένα τέτοιο χώρο στην Πάτρα και οι οποίοι ήταν αναγκασμένοι να βγάζουν ακόμα και στην βόλτα τους το σκυλί κρατημένο από το λουρί τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον χώρο αυτόν θα τοποθετηθούν και ειδικές κατασκευές για να παίζουν τα σκυλιά, δοχεία με νερό για να πίνουν, αλλά και κάποια παγκάκια για να μπορούν να κάθονται οι ιδιοκτήτες των σκύλων όταν εκείνα τρέχουν.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    27 Σεπτεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία