«Τιτάνες» Πύργου: Ίση πρόσβαση -και- στον αθλητισμό!


Με σύνθημα «ίση πρόσβαση στον αθλητισμό» η Ακαδημία Μπάσκετ «Τιτάνες» Πύργου προανήγγειλε την ίδρυση τμήματος ΑμεΑ με αμαξίδιο, έχοντας απώτερο στόχο την δημιουργία ομάδας που θα μπορεί στο κοντινό μέλλον να συμμετέχει σε επίσημο πρωτάθλημα.

Μάλιστα το μεσημέρι του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου (στις 2 μμ), θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνάντηση στην οποία καλείται κάθε ενδιαφερόμενος να συμμετάσχει…

Στην ανακοίνωση της Ακαδημίας «Τιτάνες» επισημαίνεται πως «Δημιουργούμε το συγκεκριμένο τμήμα για άτομα με κινητικές αναπηρίες με σκοπό να προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους.
Απευθυνόμαστε σε παιδιά, γυναίκες και άντρες όλου του νομού Ηλείας με σκοπό όχι μόνο την προπόνηση αλλά και την συμμετοχή στα επίσημα πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (Ο.Σ.Ε.Κ.Α.), που είναι επίσημα αναγνωρισμένη από την Ελληνική Ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης. Καλούμε όχι μόνο αθλητές αλλά και εθελοντές που θέλουν να βοηθήσουν αυτή τηn προσπάθεια».

Ο γραμματέας του Σωματείου Παραπληγικών – Κινητικά Αναπήρων ν. Ηλείας Γιώργος Παπανικολόπουλος σχολιάζοντας την συγκεκριμένη κίνηση δήλωσε στην ΠΑΤΡΙΣ ότι «Με μεγάλη μας χαρά ενημερωθήκαμε πως η Ακαδημία Μπάσκετ Τιτάνες Πύργου προτίθεται να δημιουργήσει τμήμα ΑμεΑ με αμαξίδιο. Πρόκειται για κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στην Ηλεία αλλά –εξ όσων γνωρίζω- και σε όλην Ελλάδα είναι ελάχιστες οι περιοχές που διαθέτουν ομάδες ΑμεΑ με αμαξίδιο. Το Σωματείο μας θα είναι αρωγός στην συγκεκριμένη προσπάθεια και ήδη έχουμε ξεκινήσει να ενημερώνουμε τα μέλη μας για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο καλώντας τα να δώσουν το παρόν στην συνάντηση γνωριμίας που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι του Σαββάτου στο Κλειστό του Πύργου. Αναμφίβολα πρόκειται για μια κίνηση που θα δώσει την ευκαιρία σε ΑμεΑ συμπολίτες μας να αθληθούν κι αν όλα πάνε καλά να γίνουν και μέλη-αθλητές μιας νεοσύστατης ομάδας που θα συμμετέχει σε εθνικό πρωτάθλημα. Πρόκειται σίγουρα για μια αξιέπαινη προσπάθεια που θα πρέπει να στηριχθεί από την Κοινότητα των ΑμεΑ Ηλείας αρχικά και στη συνέχεια από φορείς κ.α. μιας και θα εκπροσωπεί ολόκληρη την Ηλεία».

Να σημειωθεί πως όλοι οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν-στηρίξουν την δημιουργία του τμήματος ΑμεΑ με αμαξίδιο μπορούν να επικοινωνήσουν με την Ακαδημία τόσο μέσω της σελίδας «Τιτάνες Καλαθοσφαιριστική Ακαδημία» στο facebook, όσο και τηλεφωνικά στο 6981 385853 (Μαρία Πήττα).


Πηγή