Ένα ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο στην Αγυιά! Το σχέδιο του δήμου για την αξιοποίηση του πρώην κολυμβητηρίου

Ένα ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο έχει σαν στόχο να δημιουργήσει η δημοτική αρχή στο πρώην κολυμβητήριο της Αγυιάς, ξεπερνώντας τα όποια προβλήματα υπάρχουν και τις αναστολές που έχουν προηγηθεί για αυτό το θέμα. Η βασικότερη από τις δυσκολίες αυτές είναι ότι ο χώρος της δεν ανήκει. Ως γνωστόν το μεγαλύτερο μέρος του χώρου του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς ανήκει στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και κατά συνέπεια ο κύριος διαχειριστής του σε κεντρικό επίπεδο είναι το υπουργείο και σε τοπικό το ΠΕΑΚ.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η δημοτική αρχή εγκαταλείπει τις φιλοδοξίες και τις διεκδικήσεις της για το κομμάτι αυτό, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα σημεία του θαλάσσιου μετώπου της.

Είναι ένας χώρος που είναι ανάγκη να αναπλαστεί τόσο για το καλό των Πατρινών που αθλούνται, όσο και για το καλό της πόλης που έχει σε μία από τις βασικές της εισόδους, μια χαβούζα που αποτελεί εικόνα ντροπής. Η προοπτική της ανάπλασης του ήταν και ο βασικότερος λόγος, άλλωστε, που οδήγησε τον Δήμο το 2017, να δεχθεί την διεκδίκηση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, άσχετα αν τελικά δεν έγινε τίποτα πάνω σε αυτό το θέμα.

Τα γήπεδα που περιλαμβάνει

Ο δήμος, έτσι, δείχνει να είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ για να διεκδικήσει τη δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου, σε ένα έργο που έχει σχεδιάσει προ πολλού και που γνωρίζει ότι μπορεί να γίνει, παρά τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν. Το σχέδιο αυτό για τη δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου δεν είναι αόριστο, αλλά συγκεκριμένο.

Περιλαμβάνει στον χώρο που ήταν άλλοτε η πισίνα που έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης τη δημιουργία ενός μεγάλου γηπέδου beach, ικανού να φιλοξενήσει όλα τα αθλήματα αυτού του τύπου από soccer και handball, έως βόλεϊ, τένις και πάλη.

Γύρω από το γήπεδο, θα στηθούν κερκίδες για τους θεατές, είτε με ξύλινες σανίδες, είτε με πλαστικά καθίσματα, έτσι ώστε να μπορεί ο κόσμος να παρακολουθεί τους αγώνες και τις διοργανώσεις που θα φιλοξενούνται κατά καιρούς.

Το σχέδιο συμπεριλαμβάνει επίσης, τη δημιουργία γηπέδων αθλοπαιδίας, με ειδικό ταρτάν, τελευταίας τεχνολογίας. Γήπεδα, δηλαδή, που θα αφορούν το μπάσκετ, το βόλεϊ, το χάντμπολ, αλλά και το τένις. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 7×7.

Φύλαξη και κάρτα συμμετοχής

Ο χώρος θα είναι περιφραγμένος και θα περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, τη δημιουργία αποδυτηρίων, αλλά και αποθηκών για τη φύλαξη αθλητικού εξοπλισμού.

Θα υπάρχει επίσης η ανάλογη φύλαξη για την προστασία του χώρου από βανδαλισμούς, ενώ όσοι εισέρχονται (δωρεάν εννοείται) θα βγάζουν κάρτα συμμετοχής, όπως γίνεται στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Επιπλέον, στο σχέδιο περιλαμβάνεται και χώρος για πολιτιστικές εκδηλώσεις (συναυλίες, θερινό σινεμά κτλ), ενώ θα δημιουργηθεί και ένα μικρό πάρκο αναψυχής.

Δεν είναι εμπόδιο η Ramsar

Πρόκειται για έργο που μπορεί να γίνει και δεν αποτελεί, σύμφωνα με κύκλους της Μαιζώνος, εμπόδιο για τη δημιουργία του η συνθήκη Ramsar.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι σε κάθε αδειοδότηση υπάρχουν δυσκολίες, όμως όταν υπάρχει διάθεση, δεν αποτελούν πρόβλημα για να εγκαταλειφθεί ένα έργο, ειδικότερα όταν αυτό θα αλλάξει ριζικά ένα τόσο σημαντικό σημείο της παραλιακής ζώνης της Πάτρας.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα είναι γεγονός ότι δεν έχει γίνει κανένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.Το μόνο που έχει γίνει, είναι ότι πέρασε η πρώην διοίκηση του ΠΕΑΚ το χώρο στο Κτηματολόγιο. Όμως ακόμα έχει δρόμο μπροστά του αυτό το έργο. Δρόμο που η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να περπατήσει όταν έρθει η στιγμή.

(από εφημερίδα 7 Μέρες Ενημέρωση)


Πηγή