Ανδραβίδα: Κλείνει οριστικά η Πειραιώς – Λέντζας: «Να ευημερούν οι αριθμοί αλλά και οι άνθρωποι»

Στην Αθήνα δήμαρχος ,επικεφαλής παρατάξεων και εκπρόσωποι φορέων

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου κλείνει οριστικά το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην Ανδραβίδα αφού παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλαν από κοινού ο δήμαρχος, οι επικεφαλής των παρατάξεων του δήμου και ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, καταθέτοντας δελεαστικές προτάσεις και τεκμηριωμένα επιχειρήματα , ο Περιφερειακός διευθυντής Πελοποννήσου απλά ανακοίνωσε το επιχειρησιακό σχέδιο της Τράπεζας το οποίο περιλαμβάνει το λουκέτο.

Λίγο μετά τις 11.30 χθες στο δημαρχείο Λεχαινών πραγματοποιήθηκε ενημερωτική σύσκεψη.

Τα κοινωνικά μεγέθη

Ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας, απευθυνόμενος στον κ. Σταυρόπουλο χαρακτήρισε την κίνηση της Πειραιώς εντελώς αψυχολόγητη που αποβαίνει σε βάρος της τοπικής κοινωνίας. «Η περιοχή της Ανδραβίδας έχει υποβαθμισθεί πολύ και πρέπει να αναζητηθούν διάδοχες καταστάσεις για αποκατάσταση του προβλήματος. Δεν είναι μόνο τα οικονομικά μεγέθη, είναι και τα κοινωνικά,δεν πρέπει να ευημερούν μόνο οι αριθμοί αλλά και οι άνθρωποι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος

Ο Περιφερειακός διευθυντής Πελοποννήσου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Ανδρέας Σταυρόπουλος ο οποίος ανέφερε ότι στη Βάρδα λειτουργεί κατάστημα με 8 υπαλλήλους, στα Λεχαινά με 10 υπαλλήλους και η κεντρική διοίκηση αποφάσισε να κλείσει οριστικά το υποκατάστημα στην Ανδραβίδα

ΟΙ επικεφαλής των παρατάξεων οι κ.κ. Διονύσης Μάλιαρης, Ναμπίλ Μοράντ, Γιώργος Παναγιωτόπουλος και Οδυσσέας Μανιάς, κατέθεσαν προτάσεις για να δελεάσουν την τράπεζα να παραμείνει στην Ανδραβίδα. Ο κ. Μάλιαρης πρότεινε να εγγραφούν καταθέσεις του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης, του Συνδέσμου «Ηρακλής», του «Κοτύχι ΑΕ» και η μισθοδοσία του δήμου στην Πειραιώς Ανδραβίδας, πρόταση με την οποία συμφώνησαν όλοι. Επίσης ο δήμαρχος είπε πως ο δήμος θα αναλάβει το μίσθωμα του ακινήτου που στεγάζεται η Τράπεζα. Όμως ο Περιφερειακός Διευθυντής είχε εντολή να ανακοινώσει στους παρισταμένους την απόφαση της κεντρικής διοίκησης , που δεν είναι άλλη από το οριστικό κλείσιμο του υποκαταστήματος με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία.

Επίσης παρόντες στην σύσκεψη στο δημαρχείο ήταν η αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Γιαννίτση Αλεξάνδρα, δημοτικοί σύμβουλοι της Ανδραβίδας , η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βάσω Καραλάγα και η πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου κ. Παναγιώτα Οικονομοπούλου.

Δελεαστικές προτάσεις

Λίγο πριν την ενημερωτική σύσκεψη ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Διονύσης Μάλιαρης δήλωσε: «Η Τράπεζα Πειραιώς είναι ένα μαγαζί που δεν έχει συναισθηματισμούς αλλά έχει μόνο νούμερα. Η πρότασή μου είναι να βοηθήσουμε με χρήματα την Τράπεζα να παραμείνει στην Ανδραβίδα. Το ποσό που υπάρχει ως ταμείο στο Λιμενικό Ταμείο να εγγραφεί στην τράπεζα Πειραιώς στην Ανδραβίδα. Υπάρχει επίσης ένα μεγάλο ποσό στον Σύνδεσμο «Ηρακλής». Επί θητείας μου είχε πάει στην Πειραιώς Λεχαινών. Επίσης υπάρχει η «Κοτύχι ΑΕ». Επίσης η μισθοδοσία του δήμου να γίνεται μέσω της Τράπεζας στην Ανδραβίδα. ΑΝ θέλουμε να κρατήσουμε την Τράπεζα την κρατάμε με αυτό τον τρόπο. Με οικονομική στήριξη. Συναισθηματισμούς οι τράπεζες δεν δέχονται»

Επίσης ο πρ. δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ δήλωσε: «Το πρόβλημα παρουσιάστηκε στην Ανδραβίδα πριν από τρία χρόνια, είχα κάνει τις κινήσεις μου, είχα πάει στην Αθήνα, συναντήθηκα με τον γενικό διευθυντή της Τρ. Πειραιώς, του εξήγησα τους λόγους που πρέπει να παραμένει ανοικτό το υποκατάστημα στην Ανδραβίδα η οποία είναι μια μεγάλη πόλη. Τώρα πρέπει όλοι να πείσουμε την τράπεζα να δεχθεί να παραμείνει και να λειτουργεί ως έχει. Η τράπεζα πρέπει να ακούσει την αγωνία του εμπορικού κόσμου της Ανδραβίδας και των πολιτών της »

Όλοι στην Αθήνα

Πιθανότατα την Δευτέρα, ο δήμαρχος, οι επικεφαλής των παρατάξεων και εκπρόσωποι φορέων της Ανδραβίδας θα μεταβούν στην Αθήνα για να συναντήσουν εκπρόσωπο της κεντρικής διοίκησης της τράπεζας


Πηγή