Γιώργος Κολοβός: «Η κομμωτική, είναι τέχνη!»

Είναι γνωστό πως μια περιποιημένη και όμορφη εμφάνιση ξεκινάει από… τα μαλλιά μας, συνεπώς η κομμωτική συμβάλλει καταλυτικά στην επίτευξη μιας ελκυστικής εικόνας!

Το χρώμα, η φαντασία, το στυλ και οι τολμηρές κουπ στα μαλλιά είναι το must της εποχής μας! Οι δυναμικές αλλαγές και οι δημιουργικές επεμβάσεις στα μαλλιά αποτελούν πλέον τρόπο ζωής και ελιξίριο ανανέωσης. Ποιος από εμάς δεν έχει στις ημέρες μας το δικό του προσωπικό Κομμωτή;

Σήμερα φιλοξενούμε λοιπόν τον κομμωτή Γιώργο Κολοβό ο οποίος δραστηριοποιείται στον Πύργο και θα απαντήσει σε όλες μας τις απορίες.

Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Γκελντή
kostasgkelntis1@gmail.com

Κομμωτική… ένα επάγγελμα «τέχνη», αν θες… Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για να το κάνει κανείς;

Δεν θεωρώ δύσκολο το να είσαι κομμωτής. Πιστεύω τα βασικά χαρακτηριστικά για την επιτυχία ενός κομμωτή, είναι το έμφυτο ταλέντο, η διαρκής προσπάθεια για εξέλιξη -και γι’ αυτό χρειάζεται καθημερινά να το κυνηγάς χωρίς να αναπαύεσαι και ο σεβασμός στον πελάτη!

Παλαιότερα θεωρείτο παρεξηγημένο επάγγελμα.. Που οφείλεται αυτό, πιστεύεις;

Θεωρώ ότι ήταν μια προκατάληψη που είχαν παλιά… Σίγουρα σήμερα κανείς δεν θα ταύτιζε το επάγγελμα με την προσωπική ζωή!

Πρέπει να «πιάνει» το χέρι σου για να γίνεις κομμωτής;

Το μόνο που χρειάζεται, είναι αγάπη για την τέχνη της κομμωτικής και έμπνευση να μεταδίδεις την τέχνη στους πελάτες μας και μοναδικότητα ώστε να κάνεις τον κάθε πελάτη ξεχωριστό!

Φαντάζομαι όπως σε όλα τα επαγγέλματα έτσι και στο δικό σου, θα υπάρχουν περίεργα πράγματα… Ποιο είναι το πιο περίεργο λοιπόν που σου έχει ζητήσει πελάτης;

Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάτι περίεργο που να μου έχει πει κάποιος πελάτης μου. Αντιμετωπίζουμε πάντα το πελάτη μας με σεβασμό, δίνοντας συμβουλές ώστε να φτάσουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα!

Γιώργο εάν και νεαρός στην ηλικία, πήρες μια απόφαση παρέα με την αδερφή σου Έλενα, να κάνετε έναν δικό σας χώρο… Πόσο δύσκολη ήταν αυτή η απόφαση;

Για εμένα και την Έλενα με την οποία έχουμε μια κοινή πορεία και θα ήθελα να την ευχαριστήσω που πάντα με στηρίζει, ήταν στόχος να κάνουμε αυτό το βήμα και μέσα από σκληρή δουλειά, τα καταφέραμε εξελίσσοντας τη δουλειά μας και κάνοντας το όνειρό μας πραγματικότητα!

Η δουλειά σου μερικές φορές μπορεί να γίνει αρκετά δύσκολη και απαιτητική. Τι είναι αυτό που σε εμπνέει και σου δίνει δύναμη να συνεχίζεις;

Δεν το έχω πει ποτέ έως τώρα αυτό… Για μένα η κομμωτική είναι τέχνη και στην τέχνη δεν υπάρχουν όρια και καλούπια. Προσωπικά είμαι απαιτητικός και προτιμώ να υπάρχουν βαθμοί δυσκολίας για να με κάνει να εμπνέονται και να αντλώ δύναμη!

Δίνεται συμβουλές πριν κάνετε αυτό που σας ζητά ο πελάτης σας;

Παντού δίνουμε συμβουλές, συζητώντας με τον πελάτης μας ώστε να έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα δείχνοντας την μοναδικότητα στο πρόσωπο του!

Ακολουθείτε τις επιταγές της μόδας;

Φυσικά και ακολουθούμε τη μόδα! Καθημερινά ερημωνόμαστε κι εμείς έτσι ώστε να συμβαδίζουμε με τα στυλ της εποχής.

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

Προσπαθώ να αφοσιώνομαι σε αυτό που κάνω, να το κάνω καλά και να έχω προσωπική ικανοποίηση μέσα από αυτό. Δόξα τω Θεώ, είμαι σε μια πολύ καλή φάση της ζωής μου και αυτό μου αρκεί. Να είμαστε καλά και να έχουμε υγεία. Αυτό είναι το παν!

Θύμισε λίγο στους αναγνώστες μας.. Που μπορεί να σε βρει κάποιος;

Όπως προανέφερες κι εσύ, το τελευταίο διάστημα, διατηρώ με την αδερφή μου Έλενα, το κομμωτήριο »Κ2» , στην πόλη του Πύργου και πιο συγκεκριμένα στην οδό Μπιζανίου 15 και Τάκη Πετρόπουλου, όπου εκεί παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις σε κάθε ζήτημα των πελατών μας.

Σ’ ευχαριστώ πολύ, Γιώργο.


Πηγή