Ιθάκη και Μικρά Νησιά: Στόχος να πρωταγωνιστήσουν σε Παγκόσμιο επίπεδο (εικόνες)

Με αφορμή το 11ο Πανελληνίο Συνέδριο Μικρών Νησιών

Επιμέλεια: Μαρία Κουρκουμέλη- Χριστίνα Αντωνίου

Ξεκίνησε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών «ΜικράΝησιά: Νόστιμον Ήμαρ» στο πανέμορφο νησί της Ιθάκης.

Στο Συνέδριο μετέχουν νησιωτικοί δήμοι με πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων. Σκοπός του είναι η ανάπτυξη ανθρώπινου και κοινωνικού κεφαλαίου και η υποστήριξη των μικρών νησιών σε θέματα πού άπτονται της Ελληνικής διοίκησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και γενικά η ανάπτυξη τους.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου οι σύνεδροι κατάθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τα μικρά νησιά στους τομείς του Τουρισμού, των Μεταφορών-Ακτοπλοΐας, του Πολιτισμού, της Αυτοδιοίκησης, τον ρόλο των ΜΜΕ στα μικρά νησιά, το ΕΣΠΑ 2017-2020 καθώς και τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Στο συνέδριο συμμετείχαν ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος , η Γ.Γ Αιγαίου και νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και ο Γ.Γ του Υπουργείου Εσωτερικών Κων/νος Πουλάκης.

IMG 3840

IMG 3840IMG 3840

Τους χαιρετισμούς και τις εισηγήσεις των κ.κ Διονύση Στανίτσα, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, Αλέξανδρου Παρίση και του Προέδρου του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών Ελευθέριου Κεχαγιόγλου, παρακολούθησαν με μεγάλη ικανοποίηση οι δεκάδες προσκεκλημένοι.

DSC 0011

DSC 0011

DSC 0011

DSC 0011

Το παρών στο Συνέδριο έδωσε και ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος. Επιπλέον συμμετείχαν Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και αιρετοί εκπρόσωποι από μικρά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

IMG 3818

Από πλευράς Πανεπιστημιακών παραβρέθηκαν η κα. Αναστασία Δουλκέρη καθηγήτρια του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και ο κ.Γιώργος Παπούλιας, Πολιτικός Επιστήμονας και Γ.Γ της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου. Στην κοινή τους εισήγηση αναφέρθηκαν στα Περιφερειακά ΜΜΕ και στο ρόλο του Διαδικτύου στα Μικρά Νησιά.

DSC 0055

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί σήμερα αργά το απόγευμα.

Κοινή πεποίθηση των Συνέδρων είναι μετά το πέρας του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μικρών Νησιών είναι να καταγραφούν τα συμπεράσματα και να διαμορφωθούν συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να πρωτοστατήσουν και να πρωταγωνιστήσουν τα μικρά νησιά σε παγκόσμιο επίπεδο.

DSC 0010

DSC 0010

DSC 0010DSC 0010DSC 0010DSC 0010DSC 0010

DSC 0010

Θα ακολουθήσει VIDEO από τις εισηγήσεις των Συνέδρων

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA.GR


Πηγή