Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή απεργία

Από ΕΛΜΕΚΙ, Εργατικό Κέντρο και Δ.Α.Σ.-0.Τ.Α.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΚΟΥΠΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ ώρα 11πμ, στο Εργατικό Κέντρο

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ καλεί όλους τους συναδέλφους στη νέα απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 2 Οκτώβρη, συμμετέχοντας στη 3ωρη στάση εργασίας 11.00 π.μ. – 2.00 μ.μ που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και προκηρύσσει επιπλέον στάση εργασίας 10.00 π.μ. – 11.00 π.μ. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ώρα 11πμ.

Ο “αναπτυξιακός” νόμος που έφερε η κυβέρνηση, δίνει γη και ύδωρ στους «επενδυτές» με παράλληλο τσάκισμα στα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Είναι φανερή πλέον η επιχείρηση να μπει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με το πολυνομοσχέδιο που έχει καταθέσει, έρχεται να υλοποιήσει το υπόλοιπο τμήμα από τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, να ολοκληρώσει ό,τι δεν πρόλαβε να τελειώσει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με το πολυνομοσχέδιο επιχειρείται να μετατραπούν μεγάλες γεωγραφικές περιοχές σε «οικονομικές ζώνες» φτηνής εργατικής δύναμης, να συμπιεστούν παραπέρα οι μισθοί, να καταργηθεί ό,τι απέμεινε από τις συλλογικές συμβάσεις, να ιδιωτικοποιηθεί η κοινωνική ασφάλιση, να περιοριστούν δραστικά οι συνδικαλιστικές ελευθέριες, να μπουν ισχυρά εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας. Αυτός είναι ο «επενδυτικός παράδεισος» για τον οποίο μας μιλάνε!

Η ανάπτυξη τους προϋποθέτει παραπέρα τσάκισμα εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων

Κάτω τα χέρια από συμβάσεις – μισθούς – δικαιώματα. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα

Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ, 11πμ στο Εργατικό Κέντρο

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΦΗΣΕ ΟΡΘΙΟ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΚΟΥΠΑ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

Αργοστόλι 30/09/2019

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Μαντζουράτος

Η Γενική Γραμματέας

Σοφία Ποταμιάνου

***

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δ.Α.Σ.-0.Τ.Α.

ΚΑΛΕΣΜΑ

Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία τις 2 Οκτώβρη ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης και εργοδοσίας, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο.

Συνάδελφοι,

Κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης που ενταφιάζει όσα εργατικά δικαιώματα είχαν απομείνει και παράλληλα προσθέτει νέα εμπόδια σε συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της Απεργίας.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την προσπάθεια να δυναμώσει το Σωματείο, να οργανωθούν περισσότεροι εργαζόμενοι.

Να πυκνώσουν οι συσκέψεις, οι Συνελεύσεις, η Συλλογική δράση.

Αυτό είναι το όπλο μας και δεν το παραδίδουμε .

Συνάδελφοι,

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ

την ημέρα της απεργίας 2 Οκτώβρη 11.00 το μεσημέρι εώς την

λήξη του ωραρίου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ – ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ.

Δ.Α.Σ.-ΟΤΑ 30/9/2010.

***

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Λ. ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ 119, 28100, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 26710 22262

Το Ε.Κ. Κ.-Ι. χαιρετίζει τους εργαζόμενους των νησιών μας σε όλους τους κλάδους όπου έσπασαν το φόβο και την τρομοκρατία εργοδοσίας – κυβέρνησης – εργατοπατέρων και έδωσαν απεργιακό παρόν στη συγκέντρωση στο Αργοστόλι στις 24/9, που έδωσε ταυτόχρονα την κατεύθυνση της συνέχισης και της κλιμάκωσης του αγώνα.

Οι εργαζόμενοι, οι ταξικές δυνάμεις, το Εργατικό Κέντρο κόντρα σε όλους τους μηχανισμούς και τις προσπάθειες της εργοδοσίας με τρομοκρατία και ποινικοποίηση των αγώνων από τους ναυτεργάτες και τους ξενοδοχοϋπαλλήλους έως και τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, έδειξαν ξεκάθαρα ότι δεν κάνουν πίσω από το θεμελιώδες δικαίωμά τους στην απεργία!

Ήταν πολλά τα εκβιαστικά διλήμματα που μπήκαν από την εργοδοσία και αυτή τη φορά, όπως η απαίτηση να υπογραφούν δηλώσεις γεμάτες ψέματα για τη στάση συναδέλφων, απαιτήσεις να αναπληρωθεί η “χαμένη” μέρα με επιπλέον δουλειά τον Οκτώβρη, και πολλές άλλες“συμβιβαστικές” λύσεις εκ μέρους των διευθυντών και των εργοδοτών που δεν χωρούν να γραφούν σ' αυτή την ανακοίνωση !

Οι μεθοδεύσεις και οι απειλές στους απεργούς μπροστά στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που ενταφιάζει όσα εργατικά δικαιώματα είχαν απομείνει και παράλληλα προσθέτει σωρεία νέων εμποδίων στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, ενταφιάζοντας ουσιαστικά τη λειτουργία των σωματείων μας, δεν είχαν και δεν έχουν σταματημό!

Τους ενημερώνουμε όμως να το ξέρουν καλά, το οργανωμένο ταξικό λαϊκό κίνημα δεν κάνει βήμα πίσω απ' τα δικαιώματά του! Δε μας φοβίζουν, μας ατσαλώνουν περισσότερο!

Το Ε.Κ. Κ.-Ι. ανταποκρινόμενο στο νέο απεργιακό κάλεσμα του ΠΑΜΕ λαμβάνοντας υπόψιν και τις διαθέσεις του εργατικού-λαϊκού κινήματος, αποφασίζει κλιμάκωση του αγώνα με νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 2 του Οκτώβρη!

ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ.

Δε θα τους περάσει!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας


Πηγή