Μικρή αύξηση των ιώσεων και στην Ηλεία

ΟΙ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΙΟΣ ΚΟΞΑΚΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ

Όσο πλησιάζουμε προς τον χειμώνα, κατά κανόνα σημειώνεται έξαρση των αναπνευστικών ιώσεων στα παιδιά.

Ιδίως δε τώρα που άνοιξαν και τα σχολεία, είναι σύνηθες το φαινόμενο να κολλήσουν τα παιδιά κάποιον ιό, από έναν συμμαθητή τους.

Αυτό όμως δεν πρέπει να προκαλεί πανικό στους γονείς.

Να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των αναπνευστικών λοιμώξεων της παιδικής ηλικίας οφείλονται σε ιούς. Υπάρχουν βεβαίως και αναπνευστικές λοιμώξεις που οφείλονται σε μικρόβια, όμως οι πιο πολλές είτε συνυπάρχουν είτε ακολουθούν τις ιογενείς λοιμώξεις.

Και επειδή οι γονείς ανησυχούν για τις ιώσεις που μπορεί να ταλαιπωρούν τα παιδιά τους, καλό είναι να ακολουθήσουν κάποιες απλές πρακτικές για να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού τους και να θωρακίσουν τα παιδιά τους ενόψει του χειμώνα που έρχεται.

Όπως να δίνουν μεγάλη βάση στην καθημερινή καθαριότητα, στην καλή διατροφή, κυρίως με το να δίνουν στα παιδιά τρόφιμα με αντιοξειδωτικές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, καθώς και στην κατανάλωση υγρών.

Επίσης θα πρέπει να απευθυνθούν στον παιδίατρο που έχουν για τον έγκαιρο εμβολιασμό των παιδιών τους, που είναι και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης σοβαρών ασθενειών της παιδικής ηλικίας.

Μαρία Αναστασοπούλου παιδίατρος στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου:«Μικρή αύξηση των ιώσεων, δεν υπάρχουν σοβαρά περιστατικά»

Για την μικρή αύξηση των ιώσεων στον Πύργο η κα. Μαρία Αναστασοπούλου παιδίατρος στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου τόνισε χαρακτηριστικά:

«Έχουμε μια μικρή αύξηση των ιώσεων σε σχέση με το καλοκαίρι, που βέβαια είχαμε άλλες μορφές ιώσεων. Τώρα έχουμε κάποιες αναπνευστικές κυρίως ιώσεις και πολλές περιπτώσεις κοξακι. Είναι αυτή η γνωστή νόσος που προκαλεί στα χέρια, στα πόδια και στο στόμα του παιδιού σπυράκια και μπορεί να κάνει και πυρετό. Και φυσικά έχουμε και λαρυγγίτιδες, βρογχίτιδες, σε ήπιο βαθμό όμως ακόμη. Σοβαρά συμπτώματα δεν έχουμε έως τώρα, όμως κάθε παιδί έχει διαφορετική πορεία σε μια νόσο. Ευτυχώς σοβαρές ασθένειες όπως μηνιγγίτιδα δεν έχουμε. Στο νοσοκομείο γενικά νοσηλεύουμε κάποιες ουρολοιμώξεις παιδιών, και όχι κάτι το πολύ σοβαρό. Γαστρεντερίτιδες έχουμε αλλά σε μικρότερο βαθμό».

Νίκος Κατσαρός πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας: «Είναι η εποχή να εμβολιαστεί ο κόσμος»

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Κατσαρός πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας στάθηκε στην ανάγκη να εμβολιαστούν τα παιδιά, αλλά και όσοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο για την γρίπη. «Πράγματι υπάρχει μια μικρή έξαρση των ιώσεων, ωστόσο πιστεύω ότι πρέπει να σταθούμε στους εμβολιασμούς που πρέπει να γίνουν. Είναι η εποχή να εμβολιαστεί ο κόσμος για τη γρίπη πρωτίστως. Μαζί φυσικά πρέπει να γίνουν και τα απαραίτητα εμβόλια για τα παιδιά».

Όπως δε μας τόνισε ο κ. Κατσαρός, ο ιατρικός σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας τη Δευτέρα θα βγάλει ανακοίνωση για τη γρίπη, ενημερώνοντας κατάλληλα τους πολίτες του νομού Ηλείας.


Πηγή