ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: «Εφυγε» ο Νίκος Μηλιώνης

«Εφυγε» ξαφνικά απο την ζωή ο γνωστός συγκοινωνιολόγος και πολιτικός μηχανικός Νίκος Μηλιώνης.

Ο Νίκος Μηλιώνης εργαζόταν τα τελευταία χρόνια στο Μπακού του Αζερμπαιτζάν αλλά δεν είχε χάσει ποτέ την επαφή του με την Πάτρα και τα προβλήματα που την απασχολούσαν.

Ο θάνατός του ήταν ξαφνικός και αναπάντεχος. Εισήχθη μόλις χθες με ενόχληση στον θώρακα στο νοσοκομείο, οπότε και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για αιματολογικής φύσης πρόβλημα, το οποίο ωστόσο έδειχνε να εξελίσσεται ομαλά.

Δυστυχώς εντελώς ξαφνικά κατέληξε σήμερα το μεσημέρι, λίγα λεπτά αφότου είχε μιλήσει τηλεφωνικά με φιλικά του πρόσωπα. O Νίκος Μηλιώνης ήταν εξαιρετικός επιστήμονας, ενώ αποτέλεσε ξεχωριστή παρουσία στα χρόνια της μεταπολίτευσης στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως ως φοιτητής – συνδικαλιστής εκπροσωπούσε την παράταξη του Δημοκρατικού Αγώνα.

Ήταν οργανωμένος στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεράιος και διετέλεσε στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού. Όταν πήρε το πτυχίο του μετέβη στον Καναδά, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές, για να επιστρέψει αργότερα πάλι την Πάτρα, όπου δημιούργησε ένα από τα σημαντικότερα μελετητικά γραφεία στο είδος του.

Αφήνει πίσω του ενα παιδί, τον μοναγιό του, Βασίλη που είναι φοιτητής στην Αθήνα. Η είδηση του θανάτου του έχει σοκάρει όλη την τοπική κοινωνία της Πάτρας και έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία.


Πηγή