Στην Αγία Λαύρα για τα 200 χρόνια της Επανάστασης!!!

Μια από τις κεντρικές εκδηλώσεις, σε επίπεδο χώρας αλλά και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το 2021, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση πρόκειται να γίνει στη Μονή Αγίας Λαύρας, στο Εθνικό Μνημείο των Αγωνιστών που βρίσκεται στον χώρο.

Για την εκδήλωση αυτή θα υπάρχει εμπλοκή της Κυβέρνησης, μέσω της Γιάννας Αγγελοπούλου, η οποία συντονίζει τη διαδικασία ενώ από πλευράς του δήμου, ενημέρωση και συμμετοχή θα υπάρξει μέσω του ειδικού συμβούλου του δημάρχου Ανδρέα Φούρα.

Τα Καλάβρυτα θα είναι και ο τόπος διεξαγωγής του συνεδρίου για τον μοναχισμό, κατά την περίοδο του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα. Το συνέδριο θα είναι μια συνδιοργάνωση των Μητροπόλεων Πατρών και Καλαβρύτων – Αιγιαλείας και θα είναι θεματικό-εκπαιδευτικό τόσο για το κοινό όσο και τον ιερό κλήρο, ιερείς δηλαδή και από τις δύο Μητροπόλεις. Με θέμα τη συμμετοχή του μοναχισμού στο '21, το συνέδριο – ιερατική σύναξη θα επικεντρωθεί τόσο στην Αγία Λαύρα και όλες σχεδόν τις Ιερές Μονές της ευρύτερης περιοχής που συμμετείχαν βέβαια ενεργά και αγωνιστικά, στην εθνεγερσία της πατρίδας. Επίσης το συνέδριο θα εστιάσει και στην προσωπικότητα του Π. Πατρών Γερμανού. Την αιγίδα του συνεδρίου θα έχει και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο Δήμος Καλαβρύτων, εκτός από τις δύο αυτές κεντρικές εκδηλώσεις, σχεδιάζει και τον εορτασμό των 200 ετών από την απελευθέρωση της πρώτης πόλης στη χώρα (22/3/1821).

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    7 Οκτωβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία