Συναντήσεις Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη σε Δημαρχείο Αργοστολίου και Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ι […]

Στην Κεφαλονιά βρέθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Θεοχάρης ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στον εορτασμό του πολιούχου του νησιού Αγίου Γερασίμου.

Επ’ ευκαιρία της επίσκεψης, ο κ. Θεοχάρης συναντήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Δημαρχείο Αργοστολίου με τον Δήμαρχο κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο.

Στην συνάντηση το παρών έδωσαν, ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Διονύσης Στανίτσας, ο αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Νίκος Κουρκουμέλης, ο αντιδήμαρχος Αργοστολίου κ. Σπύρος Σαμούρης, η αντιδήμαρχος Λειβαθούς και Ομαλών κα Κρυσταλλία Μιχαλάτου, το μέλος της ΤΚ Αργοστολίου κ. Νίκος Σουπιωνάς, καθώς και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Γεράσιμος Τιμοθεάτος.

DSC 0390

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου, χάρισε ως συμβολικό δώρο στον Υπουργό Τουρισμού, Αρχαία Kεφαλληνιακά νομίσματα, σύμβολα της Τετράπολης (Σάμη,Πρόννοι,Κράνη,Πάλη). Ακολούθως τονίστηκαν από τους δύο δημάρχους τα προβλήματα των δύο νησιών με τον Υπουργό να στέκεται ιδιαίτερα στην κατάσταση που βρίσκεται η Μαρίνα Αργοστολίου τονίζοντας πως πρέπει να βρεθούν τρόποι αξιοποίησής της.
Ακολούθησε επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Εκεί τον περίμεναν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σταύρος Τραυλός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρης Κουρής, ενώ το παρών έδωσαν οι Δήμαρχοι Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος και Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, καθώς και φορείς του τουρισμού.

DSC 0406

Και εδώ ο κ. Θεοχάρης μίλησε πως η Κυβέρνηση θα προσπαθήσει για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των νησιών, στοχεύοντας όπως τόνισε στην δημιουργία υδατοδρομίων, αλλά και στην αξιοποίηση των Μαρίνων των νησιών. Αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα επεσήμανε πως η Κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει να πληγεί ο τουρισμός και το τουριστικό προϊόν των νησιών. Στο κλείσιμο της συνάντης ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σταυρος Τραυλός χάρισε στον κ. Θεοχάρη, ένα βιβλίο με την ιστορία του Υποβρυχίου Περσέα.

Ο κ. Θεοχάρης θα έκλεινε την επίσκεψή του στην Κεφαλονιά με συνάντηση στα γραφεία της ΝΟΔΕ στο Αργοστόλι.

Γιώργος Χαλαβαζής

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA.GR

DSC 0362DSC 0371DSC 0373DSC 0377DSC 0379DSC 0399DSC 0400DSC 0401DSC 0404DSC 0411DSC 0424DSC 0433DSC 0435


Πηγή