Συνεδρίαση του ΣΟΠΠ της ΠΕ Ηλείας: Επισημάνσεις προβλημάτων και δυσφορία για την έλλειψη χρηματοδότησης


«Να έχουμε το νου μας…»

ΤΟΝΙΣΘΗΚΕ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ…

Σε πλήρη ετοιμότητα, θέτοντας εαυτούς, υπηρεσίες και εξοπλισμό , για την αντιμετώπιση προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν δήλωσαν οι συμμετέχοντας στην συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής προγραμματισμένης συνεδρίασης εν όψει της χειμερινής περιόδου.

Το σύνολο των φορέων που συμμετείχαν αναφέρθηκαν στην κατά γενική ομολογία επιτυχημένη αντιμετώπιση των συμβάντων που εκδηλώθηκαν κατά την αντιπυρική περίοδο, πυρκαγιές αλλά και πλημμυρικά φαινόμενα, κάτι που οφείλεται στον καλό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Κάτι που όπως επισημάνθηκε θα πρέπει να συνεχιστεί και την χειμερινή περίοδο, η οποία λόγω των κλιματικών αλλαγών που έχουν προκύψει και στην χώρα μας, εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων τόσο εντός των οικιστικών ιστών, όσο και σε χείμαρρους, ρέματα και ποταμούς.

Αυτό που τονίστηκε ιδιαιτέρως από τους δημάρχους, αλλά και τους εκπροσώπους των Δημοτικών Αρχών, ανασταλτικοί παράγοντες για την καλύτερη θωράκιση των περιοχών μέσω αναγκαίων έργων και παρεμβάσεων είναι η έλλειψη χρηματοδοτήσεων αλλά και η γραφειοκρατία μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Διαβάστε περισσότερα στην εφ. «Πατρίς» που κυκλοφορεί…


Πηγή