«Κάποιοι τους κάνουν μπούλινγκ, εμείς θα προσφέρουμε αγάπη» – Το πιο δυνατό αντιρατσιστικό μήνυμα έστειλαν παι […]

Το πιο δυνατό αντιρατσιστικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, έστειλαν παιδιά από την Δίβρη Αρχαίας Ολυμπίας, λίγες ώρες πριν φτάσουν και εγκατασταθούν στην περιοχή τους πρόσφυγες.
Το πιο δυνατό αντιρατσιστικό μήνυμα έστειλαν παιδιά από την Δίβρη Αρχαίας Ολυμπίας, λίγες ώρες πριν φτάσουν και εγκατασταθούν στην περιοχή τους πρόσφυγες. Κάποιοι άλλοι τους κάνουν μπούλινγκ….. εμείς θα προσφέρουμε αγάπη.

Είναι φορές που επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο αυτό που πάντα λέμε. Αν ακούγαμε τις παιδικές φωνές, αν βλέπαμε τον κόσμο μέσα από τις ψυχές και τα μάτια των παιδιών τότε σίγουρα ο κόσμος μας θα ήταν τελείως διαφορετικός…

Την ώρα που σε άλλες περιοχές, μικροί και μεγάλοι αντιμετωπίζουν με φοβία και απέχθεια τους ανθρώπους αυτούς, συνομιλώντας με τα παιδιά αυτά νιώθεις ότι κάτι διαφορετικό, κάτι που σε κάνει να νιώθεις περηφάνια εξακολουθεί να υπάρχει.

Είναι οι αρχές και οι αξίες της χώρας αυτής , της χώρας μας , που αυτά τα παιδιά πήραν από τις οικογένειες τους αλλά και το σχολείο τους, όπως αναφέρουν και τα έκαναν να μην φοβούνται το διαφορετικό, να μην τα τρομάζει το χρώμα των ανθρώπων ή η χώρα καταγωγής τους.

«Θέλουμε να τους δώσουμε αγάπη, να αγκαλιάσουμε τους ανθρώπους αυτούς και ειδικά τα μικρά παιδιά που είναι τα μεγαλύτερα θύματα της ιστορίας αυτής» μας είπαν οι μαθητές της Δίβρης

Ακούς αυτά τα παιδιά και νιώθεις ότι όλα όσα λέγονται για την νέα γενιά ίσως δεν ισχύουν. Μιλάς μαζί τους και καταλαβαίνεις ότι αυτή η χώρα μας έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον, αρκεί να δοθεί η δυνατότητα σε αυτά τα παιδιά να αποδείξουν αυτά που πιστεύουν, τις αντιλήψεις τους, τις αξίες τους , τα ιδανικά τους.

Θέλουμε να δώσουμε αγάπη….

Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από τους πρόσφυγες μας είπαν με μία φωνή όλοι οι μαθητές που συναντήσαμε στην Δίβρη.

«Είναι άνθρωποι που τους λείπει η αγάπη, είναι άνθρωποι που υποφέρουν από τον πόλεμο που προκαλείται από συμφέροντα.

Θέλουμε να τους δώσουμε αγάπη, να αγκαλιάσουμε τους ανθρώπους αυτούς και ειδικά τα μικρά παιδιά που είναι τα μεγαλύτερα θύματα της ιστορίας αυτής».

Μάλιστα αυτό που επισήμαναν οι μαθητές είναι ότι ο ερχομός των προσφύγων θα δώσει μία ζωντάνια στο χωριό τους.

«Θα γεμίσει και πάλι το σχολείο. Θέλουμε να ενταχθούν τα μικρά παιδιά στο σχολικό περιβάλλον και να παρακολουθήσουν και αυτά τα μαθήματα.

Οι τάξεις του σχολείου μας είναι άδειες. Θέλουμε να ξαναγεμίσουν και πάλι από παιδικές φωνές».

Κλείνοντας την συνομιλία με τους μαθητές της περιοχής της Δίβρης φύγαμε με το πιο δυνατό αντιρατσιστικό μήνυμα: «Σημασία έχει να μάθουμε να σεβόμαστε το διαφορετικό , να το εκτιμούμε και να μην θεωρούμε τους εαυτούς μας ανώτερους….»

Παναγιώτης Αβράμης

Θεωρώ ότι η εγκατάσταση των προσφύγων μπορεί να επιδράσει θετικά στην περιοχή μας και στην τοπική οικονομία. Πρέπει να αγκαλιάσουμε τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι ξεριζώθηκαν από την χώρα τους λόγω του πολέμου . Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Οι Έλληνες είμαστε ανέκαθεν φιλόξενος λαός και πάντα βοηθούσαμε όταν αυτό χρειαζόταν. Αυτό θα κάνουμε και τώρα.

Αναστασία Μιχαλοπούλου

Το βρίσκουμε θετικό και πρέπει να προστατεύσουμε αυτά τα άτομα τα οποία έχουν ανάγκη την βοήθεια μας, γιατί πραγματικά έχουν δοκιμαστεί πολύ από τον πόλεμο άλλα και τις υπόλοιπες κακουχίες που έχουν περάσει.

Δεν θα μας βλάψουν, αντίθετα κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία. επιθυμούμε τα μικρά παιδιά να ενταχθούν στο σχολείο μας, γιατί οι σχολικές αίθουσες δυστυχώς είναι άδειες.

Μιχαέλα Αλμπάνη

Η Ελλάδα είναι μία φιλόξενη χώρα και ήρθε η ώρα να το αποδείξουμε και εδώ και στην περιοχή μας.

Έρχονται άνθρωποι που τους λείπει η αγάπη και εδώ είναι η ευκαιρία της τοπικής κοινωνίας να δείξουμε σε όλους ότι ο Ελληνικός λαός είναι φιλόξενος και ξέρει να προσφέρει

Κάποιοι άλλοι τους κάνουν μπούλινγ εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τους προσφέρουμε αγάπη

Μέσα από το σχολείο έχουμε μάθει να προσφέρουμε αγάπη και ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο μας και ήρθε η ώρα να το αποδείξουμε

Καλιρρόη Κυριακοπούλου

Είμαστε περήφανοι γιατί θα μπορέσουμε να δώσουμε μια αγκαλιά σε ανθρώπους που έχουν υποφέρει στην ζωή τους. θέλουμε και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο μας.

Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει μια συλλογική προσπάθεια πάνω σε αυτό τόσο από την τοπική κοινωνία όσο και από τους αρμόδιους φορείς.

Σημασία έχει να μάθουμε να σεβόμαστε το διαφορετικό , να το εκτιμούμε και να μην θεωρούμε τους εαυτούς μας ανώτερους.


Πηγή