“Oι δήμαρχοι, βουλευτές και τοπικοί φορείς είναι ενήμεροι για τη φιλοξενία προσφύγων…” ,δηλώ […]

  • "Oι δήμαρχοι, βουλευτές και τοπικοί φορείς είναι ενήμεροι για τη φιλοξενία προσφύγων, από τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών",δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας και προσθέτει ότι " μένει να οριστικοποιηθεί η κατανομή".

Και ενώ συστηματικά κρατούν αποστάσεις από το θέμα, ακολουθώντας την πεπατημένη , δηλώνοντας ότι δεν έχουν καμία πληροφόρηση αναφορικά με την φιλοξενία προσφύγων, ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Στ.Πέτσας , ακυρώνει τα όσα μέχρι στιγμής επικαλούνται οι αιρετοί όπως και στη περίπτωση της Ζακύνθου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όπως είναι ήδη γνωστό ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μετεγκατάσταση 4.000 ακόμη προσφύγων μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, διαβεβαιώνοντας ότι θα λαμβάνεται υπόψη ποιες περιοχές έχουν ήδη επιβαρυνθεί και πως ο αριθμός των προσφύγων δε θα ξεπερνά το 1% του πληθυσμού της περιφέρειας, με μέριμνα για την κατανομή ανά πόλη και νομό.
Στα πλαίσια αυτά ,το μόνο σίγουρο είναι ,ότι η Ζάκυνθος, με βάση την κατανομή, ενδέχεται να φιλοξενήσει 390 άτομα, προφανώς σε καταλύματα εκτός της πόλης .
Αξίζει να σημειώσουμε , περιμένοντας βέβαια τις εξελίξεις και την επίσημη ενημέρωση που θα βάλει τέλος στη παραφιλολογία και στα σενάρια του τελευταίου διαστήματος, ότι χρειάζεται σοβαρότητα από τον κάθε πολίτη ξεχωριστά, της αντιμετώπισης του συγκεκριμένου θέματος, προτάσσοντας τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη.
Από ώρα σε ώρα, αναμένονται εξελίξεις.


Πηγή