Ξεσηκώνονται στο Αίγιο για το σενάριο που μιλά για το κλείσιμο της τοπικής ΔΟΥ

Ξεσηκώνεται το Αίγιο και με μπροστάρη την δημοτική αρχή της πόλης βάζει φράγμα στις όποιες προθέσεις υπάρχουν για το κλείσιμο της ΔΟΥ Αιγίου, Ακράτας, Καλαβρύτων και Κλειτορίας.

Πρόκειται για την υπηρεσία της εφορίας που είχε συρρικνωθεί στο Αίγιο τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, όταν έκλεισε η αντίστοιχη που λειτουργούσε στα Καλάβρυτα.

Πλέον η φημολογία που κυκλοφορεί και είναι αρκετά έντονη το τελευταίο διάστημα έχει να κάνει και με το κλείσιμο της ΔΟΥ Αιγίου, κάτι που θα αναγκάσει τους κατοίκους τουλάχιστον δύο δήμων, της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων να έρχονται στην Πάτρα για να ρυθμίσουν τις υποθέσεις τους.

Κάτι που αξίζει να υπενθυμίσουμε ήδη κάνουν οι κάτοικου του δήμου Ερυμάνθου και του δήμου της Δυτικής Αχαϊας. Κατά τα άλλα αποκέντρωση. Όπως και να έχει οι φορείς του Αιγίου δεν πρόκειται να αφήσουν να γίνει κάτι τέτοιο, κάτι που έχει ξεκαθαρίσει άλλωστε και ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγίου στο υπουργείο Οικονομικών, πριν από δύο χρόνια, τότε που ξεκινούσαν οι φήμες αυτές.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ΔΟΥ Αιγίου εξυπηρετεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πάνω από 70 χιλιάδες φορολογούμενους και η απομάκρυνσή της θα οδηγούσε σε ερήμωση της περιοχής και σε διαρροή χρημάτων από την τοπική οικονομία.

Ο δήμαρχος Αιγίου Δημήτρης Καλογερόπουλος έχει προγραμματίσει για το θέμα συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, όπου θα ανακοινώσει τις εξελίξεις που υπάρχουν και τις κινητοποιήσεις της περιοχής που πρόκειται να γίνουν, αν οι διαφαινόμενες προθέσεις γίνουν πράξη εκ μέρους του κράτους και του υπουργείου.


Πηγή