Ο Άγγελος Τσιγκρής ομιλητής σε ημερίδα για τα 60 χρόνια της “Άμεσης Δράσης”

Ο Άγγελος Τσιγκρής ομιλητής σε ημερίδα για τα 60 χρόνια της “Άμεσης Δράσης”

Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (καθηγητής της Αστυνομικής Ακαδημίας) Άγγελος Τσιγκρής, θα μιλήσει σε επετειακή εκδήλωση που διοργάνωσε η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής.

Ο καθηγητής της Αστυνομικής Ακαδημίας και βουλευτής Αχαΐας, θα αναφερθεί διεξοδικά στα θέματα της εγκληματικότητας και της δημόσιας τάξης, στις σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας και τις προκλήσεις της νέα μορφής που έχει πάρει η εγκληματικότητα.

Επίσης, θα μιλήσει για το ρόλο που επιτελεί καθημερινά η Ελληνική Αστυνομία στον τομέα της παροχής ασφάλειας στους Έλληνες πολίτες.

Τέλος, ο Αχαιός βουλευτής θα αναφερθεί και στις ευθύνες που πρέπει να αναλάβει η Πολιτεία, προκειμένου να συνδράμει -με κάθε πρόσφορο μέσο- το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Άγγελος Τσιγκρής σπούδασε Νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε διδακτορικές και μεταδιδακτορικές σπουδές στην Εγκληματολογία και την Αντεγκληματική Πολιτική, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Δίκτυο Πρόληψης της Εγκληματικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και εκπρόσωπος της χώρας μας στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και διδάσκει Εγκληματολογία, Σωφρονιστική, Αντεγκληματική Πολιτική και Ανακριτική στις Αστυνομικές Ακαδημίες της Ελλάδας και της Κύπρου

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    20 Δεκεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία