Πάτρα: Οι Αϊ-Βασίληδες της πλατείας Γεωργίου κρατούν τη μαγεία ζωντανή

Μέχρι και στους Αϊ-Βασίληδες της πλατείας Γεωργίου η κίνηση είναι πεσμένη και η ζήτηση έχει πέσει.

Μιλάμε για τους συμπαθής Αϊ-Βασίληδες που βρίσκονται μπροστά από τη φάτνη του χριστουγεννιάτικου χωριού και που φωτογραφίζονται μαζί με τα μικρά παιδιά και τους γονείς τους.

Φέτος μπροστά από τη φάτνη υπάρχουν τις ώρες και τις μέρες που έχουν κόσμο μόλις δύο Αϊ-Βασίληδες, ενώ η ζήτηση είναι αρκετά πεσμένη με τα παιδάκια που βγάζουν φωτογραφίες να είναι λιγοστά.

Οι παλιότεροι θυμούνται άλλες γιορτές, τότε που ήταν περισσότεροι και οι φωτογράφοι δεν προλάβαιναν να φωτογραφίζουν τόσο τους γονείς, όσο και τους μπόμπιρες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η φωτογράφιση με τον Αϊ-Βασίλη είναι ένα έθιμο που στην Πάτρα έχει τη δική του πορεία και η ιστορία του φαίνεται μέσα από τις εικόνες που ανεβαίνουν στις ρετρό σελίδες που υπάρχουν στα social media.

Τότε που οι πιτσιρικάδες της εποχής έβλεπαν τους αγαπημένους τους ήρωες ντυμένους με γένια τους και τα μούσια τους και έτρεχαν μαζί με τους γονείς τους για να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Είναι ένα έθιμο που θα πρέπει να συνεχιστεί γιατί αναβιώνει τα χρόνια εκείνα και επιπλέον θα έχουν κάτι καλό να θυμούνται οι πιτσιρικάδες του σήμερα όταν αργότερα μεγαλώσουν, γίνουν ενήλικες και κάνουν και αυτοί τα δικά τους παιδιά. Γιατί το ζήτημα και αυτό που μετράει πάνω από όλα είναι να μην χαθεί η μαγεία. Η μαγεία των παιδικών μας χρόνων.


Πηγή