Πάτρα: Ο Πέτρος Συνοδινός προσφέρει αφιλοκερδώς τη μελέτη για το “Θάνος Μικρούτσικος”

Ο Πέτρος Συνοδινός ήταν ένας από τους στενούς φίλους του Θάνου Μικρούτσικου.

Ο γνωστός Πατρινός αρχιτέκτονας και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, μαθαίνοντας ότι το δημοτικό συμβούλιο προχώρησε στην απόφαση να ονομάσει το Εργοστάσιο Τέχνης "Θάνος Μικρούτσικος" εξέφρασε την επιθυμία του ίδιου και των συνεργατών του να συμβάλει αφιλοκερδώς στην ανακαίνιση του χώρου.

Είναι ένα έργο που έχει συμπεριληφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2020 και οι διαδικασίες βρίσκονται στην τελική τους ευθεία. Ο κ. Συνοδινός μαζί με τους συνεργάτες του επιθυμεί να συμβάλλει αφιλοκερδώς στην εκπόνηση της μελέτης ανακαίνισης και σε ότι άλλο τους ζητηθεί από τον δήμο. Μάλιστα, ο ίδιος θα εξέφραζε την επιθυμία του αυτή σε συνάντηση που θα είχε στο γραφείο του Κώστα Πελετίδη το πρωί της Τρίτης.

Ο κ. Συνοδινός στάθηκε από την πρώτη στιγμή δημιουργίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας το 1985 και όλα αυτά τα 34 χρόνια η σχέση τους παρέμεινε στενή. Ήταν άλλωστε από αυτούς που έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν στην πολιτική κηδεία που έγινε την Δευτέρα στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Εκτός του κ. Συνοδινού το παρών έδωσαν από την Πάτρα στη κηδεία του μεγάλου μουσικού (εκτός του δημάρχου Κώστα Πελετίδη και της αντιδημάρχου Βίβιαν Σαμούρη) ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Ηλίας Κουυβέλας, η συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη, ο συγγραφέας Κώστας Λογαράς και η πιστή του συνεργάτιδα Βίκυ Σταυρού από το 1986 στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας.


Πηγή