Παράσταση ανθρωπιάς για τον Άγγελο στο Κουρβισιάνειο στις 7-8 Δεκεμβρίου

Στιγμιότυπο από την συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Παναγιώτης Πέττας

Τι δηλώνουν οι συντελεστές του μουσικοθεατρικού έργου

Μια ξεχωριστή μουσικοθεατρική παράσταση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τις θεραπείες αποκατάστασης του Άγγελου Λαδά από το Βαρθολομιό, έχει ετοιμάσει ο γνωστός αγιογράφος και μουσικός κ. Παναγιώτης Πέττας.

Το έργο του κ. Πέττα είναι βασισμένο πάνω στο βιβλίο «Για έναν Άγγελο» της κας Άννα Κορτέση, και η πρεμιέρα θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου στο Κουρβισιάνειο στη Γαστούνη.

Χθες οι συντελεστές της παράστασης ανθρωπιάς παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου.

Ο Άγγελος δίνει τον αγώνα του

«Σύγχρονο δράμα»

Ο κ. Παναγιώτης Πέττας σκηνοθέτης – σεναριογράφος δήλωσε:

«Είμαστε εδώ για να ανεβάσουμε μια μουσικοχορευτική παράσταση που σκοπό έχει, όχι μόνο να δούμε θέαμα αλλά να βοηθήσουμε και έναν συνάνθρωπο. Έναν συνάνθρωπο της διπλανής πόρτας που θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς και με αυτό τον τρόπο να αποδείξουμε ότι τα λόγια δεν βοηθάνε, βοηθάνε οι πράξεις.

Εγώ ως σκηνοθέτης και ένας άνθρωπος της τέχνης, ο οποίος πάντα προσπαθώ με τις δυνάμεις και τις γνώσεις μου πάνω στα θέματα πολιτισμού, μου δίνεται η δυνατότητα να βοηθήσω για μια ακόμα φορά, αυτό το παιδί. Υπάρχουν σοβαρά θέματα με ανθρώπους που ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε πως περνούν την καθημερινότητά τους. Αυτό εμένα με άγγιξε πάρα πολύ. Έγραψα λοιπόν ένα σενάριο το οποίο υποστηρίζεται από τη συγγραφέα Άννα Κορτέση πολύ καλή μου φίλη που πριν δύο χρόνια γνώρισα και με εντυπωσίασε όταν διάβασα το βιβλίο το πόσο τραγική σύγχρονη ιστορία μπορεί να είναι. Όπως μια τραγωδία στην Επίδαυρο, που βλέπουμε ή “Μήδεια” ή άλλο. Είναι ένα σύγχρονο δράμα. Κάθισα και το έγραψα έκανα το σενάριο, κάλεσα ανθρώπους που είχαν τη σπίθα και την αγάπη για τον συνάνθρωπο, και δόξα τω Θεω βρέθηκαν πάρα πολλοί και τους ευχαριστώ για αυτό. Πήρα την άδεια από την κυρία Λαδά, τη μάνα – ηρωίδα και της είπα ότι αν μπορέσουμε να μαζέψουμε χρήματα δεν πρέπει πλέον να απευθυνθούμε στον οποιονδήποτε αλλά πρέπει να κάνουμε κάτι από μόνοι μας. Αυτό έγινε πολύ δυνατό, γιγαντώθηκε και φτάσαμε στο σημείο να είμαστε μια ομάδα 30 ανθρώπων που πιστεύουμε ακράδαντα σε αυτό το σκοπό, θέλουμε να στηρίξουμε αυτή τη μάνα και να μπορέσει αυτό το παιδί να έχει μια καλύτερη ποιότητα ζωής».

Σε Γαστούνη και Λεχαινά

Και ο κ Πέττας συνέχισε: «Δίνουμε το μήνυμα, δίνουμε την ελπίδα, όπως έχουμε αναγγείλει εδώ και καιρό σε αυτό το παιδί, ανεβάζοντας αυτή τη μουσικοθεατρική παράσταση το Σάββατο στις 7 και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου σε αυτό το χώρο και στις 14 και 15 στο Σινέ Άστρον στα Λεχαινά. Να προσκαλέσω όλο τον κόσμο να έρθει με τη σοβαρότητα που πρέπει γιατί το έργο είναι ένα δράμα είναι η μάνα – ψυχή και η μάνα – φιγούρα. Δεν έχουμε φανταστεί ποτέ τη μάνα – ψυχή πως μπορεί να ζει τις στιγμές της εντατικής και να βιώνει όλο αυτό, παρά μόνο τη βλέπουμε. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τον πόνο και το δράμα που περνά αυτή η γυναίκα. Άρα αυτές οι βασικές φιγούρες η μάνα – ψυχή και η μάνα – φιγούρα είναι τα σημαντικότητα πρόσωπα μιας γυναίκα με δύο όψεις. Τη μάνα φιγούρα την υποδύεται η κα Αρετή Τσερεμέ, μαία. Μια γυναίκα που αν μη τι άλλο ξέρει πολύ καλά από παιδιά και όταν της το είπα ήταν πραγματικά πολύ φορτισμένη όταν της πρότεινα κάτι τέτοιο και με πολύ μεγάλη χαρά το κάνει.»

Συγκινημένη η μητέρα του Άγγελου κ. Αλεξάνδρα Λαδά

Η συγκίνηση της μάνας

Η κ.Αλεξάνδρα Λαδά, μητέρα του Άγγελου δήλωσε συγκινημένη:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σκηνοθέτη μας τον Παναγιώτη Πέττα. Όταν μου πρότεινε να κάνει κάτι για τον Άγγελο ώστε να βοηθήσει για τα έξοδά του δέχθηκα με μεγάλη μου χαρά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στην παράσταση.

Τα έξοδα του Άγγελου είναι πολλά και σκοπός είναι να μαζευτούν κάποια χρήματα ώστε να μπορέσω να πάω το παιδί μου σε κάποιοι κέντρο αποκατάστασης να κάνει ολοκληρωμένες τις θεραπείες του και κάνω έκκληση στον κόσμο να στηρίξει και να έρθει να παρακολουθήσει αυτή την μουσικοθεατρική παράσταση. Η παράταση έχει προετοιμαστεί με τόση αγάπη και τόσο κόπο που αξίζει κάποιος να έρθει να την δει και να βοηθήσει. Είναι σημαντικό στις μέρες μας να μπορούμε να βοηθάμε, δεν έχει σημασία το πόσο. Είναι ημέρες αγάπης άλλωστε αυτές. Δυστυχώς στον νομό μας δεν υπάρχουν απαραίτητες υποδομές για αυτές τις περιπτώσεις. Θέλω το καλύτερο για τον Άγγελο και όλοι αυτοί οι άνθρωποι αγκάλιασαν το παιδί μου και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».

Η μαία και δημοτική σύμβουλος κ. Αρετή Τσερεμέ

Η «μητέρα» του Άγγελου

Η Αρετή Τσερεμέ (Μαία στο Κ.Υ. Γαστούνης) και δημοτική σύμβουλος Δήμου Πηνειού, που υποδύεται τη μητέρα-φιγούρα δήλωσε:

«Μου έκανε την πρόταση ο κ. Πέττας και ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Επειδή λόγω επαγγέλματος αγαπώ τη ζωή και έχω μάθει να αγαπώ τους συνανθρώπους μου κι επειδή την Αλεξάνδρα, την πραγματική μητέρα τη γνωρίζω από τα παιδικά μου χρόνια, όπως και τον Άγγελο, θεώρησα χρέος μου να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου και να βοηθήσω σε αυτή την κοινή προσπάθεια. Ευχαριστώ πολύ τον Παναγιώτη Πέττα που με εμπιστεύτηκε».

Κάποιοι από τους συντελεστές της παράστασης

Χορευτές για τον Άγγελο

O Γιώργος Δέρβος χορογράφος σχολής χορού “Step Up” δήλωσε:

“Πριν περίπου δύο μήνες δέχθηκα μια πρόταση απο τον Παναγιώτη να συμμετάσχω κι εγώ και η σχολή μας σε αυτή την παράσταση. Ήταν διπλή η χαρά γιατί δεν θα μπορούσαμε να αρνηθούμε όταν ενημερωθήκαμε για τον φιλανθρωπικό σκοπό και χαρακτήρα που έχει. Οπότε το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να συμμετάσχουμε και να δώσουμε τον καλύτερο δυνατό από εμάς τους χορευτές”.


Πηγή