ΠΑΤΡΑ:Σόμπες….βόμβες!!!

Είναι φορητές ηλεκτρικές σόμπες που διαφημίζονται τελευταία ε στην τηλεόραση, προσφέρονται σε πολύ χαμηλή τιμή και κυκλοφορούν ευρέως και στην Πάτρα. Όμως, η χρήση τους κρύβει ένα μεγάλο κίνδυνο πρόκλησης ηλεκτροπληξίας, ενώ κοστίζει και ακριβά, καθώς η κατανάλωση της σε ρεύμα εκτιμάται περί το μισό ευρώ την ώρα!

Συμπέρασμα; Στην περίπτωση τους επιβεβαιώνεται η γνωστή αγγλική φράση «το φθηνό κοστίζει ακριβά», ή αν προτιμάτε το δικό μας «ό, τι πληρώνεις, παίρνεις».

Επομένως, καλό θα ήταν όσοι μπουν στον πειρασμό να αποκτήσουν τη συγκεκριμένη σόμπα να το σκεφτούν πολύ πριν προβούν στην αγορά της, εάν στο μεταξύ δεν μπει φραγμός στην κυκλοφορία της, όπως έχει ήδη συμβεί αλλού.

Στην Κύπρο, όπου υπήρξαν αλλεπάλληλα κρούσματα κατά τα οποία οι συγκεκριμένες σόμπες τινάχθηκαν κυριολεκτικά στον αέρα, εκδόθηκε από τις Αρχές προειδοποιητική ανακοίνωση, με την οποία επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο προϊόν δεν

συμμορφώνεται με τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας της οδηγίας για τον Ηλεκτρολογικό Εξοπλισμό Χαμηλής Τάσης αφού εμπερικλείει ουσιαστικούς κινδύνους ασφάλειας για τον χρήστη.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Προτρέπονται οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το πιο πάνω προϊόν να μην το χρησιμοποιούν και να το επιστρέψουν άμεσα στον πωλητή, δηλαδή από το κατάστημα από το οποίο το έχουν προμηθευτεί.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον περί Ορισμένων Πτυχών της Πώλησης Καταναλωτικών Αγαθών και των Συναφών Εγγυήσεων Νόμο, σε περίπτωση αγοράς μη ασφαλούς προϊόντος, ο καταναλωτής δικαιούται σε αντικατάσταση του προϊόντος, ώστε το προϊόν να είναι σύμφωνο προς τους όρους της σύμβασης πώλησης.

Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε ο καταναλωτής δικαιούται να υπαναχωρήσει, δηλαδή να επιστρέψει το προϊόν στον πωλητή και να λάβει πίσω το πλήρες ποσό που πλήρωσε. Να αναμένεται μια αντίστοιχη κίνηση στην Ελλάδα, ιδίως εάν καταγγελθούν κι εδώ ανάλογα κρούσματα;

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    28 Δεκεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία