Το θεματικό πάρκο που θα έφερνε κόσμο στην Πάτρα, την περίοδο των Χριστουγέννων!

Χωρίς εξωστρέφεια και κόσμο που να εισέρχεται στην Πάτρα και να φέρνει χρήμα και πνοή στην αγορά, θα περάσουν και αυτές οι γιορτές για τη χριστουγεννιάτικα ντυμένη αχαϊκή πρωτεύουσα.

Αφενός σίγουρα ο φετινός στολισμός του δήμου έκανε τη διαφορά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, αφετέρου η διαφορά αυτή δεν είναι υπολογίσιμη στην τουριστική αγορά και "καταναλώνεται" μόνο σαν "εσωτερικό" και… εγχώριο προϊόν.

Το χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Γεωργίου φέτος είναι ένα κράμα καινούριων κατασκευών και παλιών που έχουν δέσει αρμονικά μεταξύ τους και το αποτέλεσμα αισθητικά και σκηνικά είναι παραμυθένιο.

Φέτος, υπάρχει ο στολισμός της πλατείας Τριών Συμμάχων με τις τεράστιες χριστουγεννιάτικες κόκκινες μπάλες, το χωριό των ξωτικών στην πλατεία Όλγας, ενώ έχουν μπει και αρκετές κατασκευές γιορτινές σε κοινόχρηστους χώρους, μακριά από το κέντρο της Πάτρας, σε περιοχές όπως τα Ζαρουχλέικα, το Ρίο κτλ.

Η Πάτρα είναι πράγματι πιο στολισμένη από ποτέ, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, και το αποτέλεσμα ικανοποιεί τους περισσότερους Πατρινούς, αυτούς τουλάχιστον που κινούνται με αντικειμενικά κριτήρια, ξεκινώντας και καταλήγοντας στην εικόνα και στην αισθητική της εορταστικής χριστουγεννιάτικης πρωτεύουσας.

Υπάρχει όμως κάτι που λείπει και δεν έχει να κάνει με κάποια μορφή κριτικής κατά οποιαδήποτε δημοτικής αρχής, αφού είναι κάτι που ουσιαστικά ποτέ δεν υπήρχε στην πόλη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να έρθει η στιγμή που θα το αποκτήσει.

Λείπει λοιπόν ένα θεματικό πάρκο Χριστουγεννιάτικο για την Πάτρα, ένα πάρκο που θα έφερνε στην πόλη κόσμο και σε μία μακροπρόθεσμη προοπτική θα έδινε στην αχαϊκή πρωτεύουσα έστω και ένα μικρό κομμάτι της τουριστικής χριστουγεννιάτικης πίτας. Ένα θεματικό πάρκο που θα έδινε στη χριστουγεννιάτικη περίοδο το χαρακτήρα της εξωστρέφειας στην Πάτρα.

Το χριστουγεννιάτικο αυτό πάρκο θα έκανε τη διαφορά για την Πάτρα, καθώς το αποτέλεσμα από καλλιτεχνικής και αισθητικής πλευράς θα ήταν σίγουρα μοναδικό, σε μία πόλη που έχει ως πλεονέκτημά της, το Καρναβαλικό Συνεργείο που έχει αποδείξει ότι διαθέτει έμπειρους τεχνίτες, οι οποίοι έχουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία για να φτιάξουν μοναδικά πράγματα.

Η Πάτρα, παρά το πλεονέκτημά της αυτό, δεν έχει κινηθεί σε μία τέτοια κατεύθυνση. Αντίθετα κινήθηκαν πόλεις από το πουθενά με πρώτη και καλύτερη, τα Τρίκαλα με τον περίφημο πλέον Μύλο των Ξωτικών, η Δράμα με την Ονειρούπολη ή ακόμα και το γειτονικό μας Αίγιο με το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο. Πόλεις που κάθε Χριστούγεννα αυξάνουν την επισκεψιμότητά τους και γίνονται σημείο αναφοράς σε όλη την Ελλάδα.

Η Πάτρα επαναλαμβάνουμε ποτέ δεν είχε ένα τέτοιο πάρκο. Δεν έφτασε όμως σιγά – σιγά η ώρα για να κινηθεί με κάθε τρόπο προς μία τέτοια κατεύθυνση; Ήδη έχει καθυστερήσει.


Πηγή