“Βουβή” Πρωτοχρονιά στην Πάτρα – Ο νέος χρόνος μπήκε σιωπηλά και αθόρυβα

Δεν είμαστε γκρινιάρηδες μέρα που είναι…

Μια παρατήρηση κάνουμε. Παραμονή Πρωτοχρονιάς και ενώ σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας γίνονταν εκδηλώσεις, συναυλίες και events, στην Πάτρα, αλλάζαμε χρόνο και η πόλη έμοιαζε σαν την… Μεγάλη Παρασκευή.

Ούτε μία εκδήλωση την στιγμή που άλλαζε ο χρόνος, ούτε κάτι έτσι για να γίνει μετά. Και όχι μόνο. Ένα πυροτέχνημα στον ουρανό της Πάτρας εκεί πάνω στην αλλαγή του νέου έτους δεν είδαμε από τον δήμο.

Μόνο κάτι βεγγαλικά από τους γείτονες, κάτι κροτίδες και αυτό ήταν όλο. Στην Αθήνα έγινε χαμούλης στην πλατεία Συντάγματος, με πυροτεχνήματα και την νύχτα να παίρνει φως όταν ο δήμαρχος της Κώστας Μπακογιάννης ανέβηκε στο βήμα δίνοντας το σύνθημα για τον νέο χρόνο.

"Πάρτε ο ένας τον άλλο αγκαλιά για να μην βρει το νέο έτος κανέναν μόνο" είπε και στη συνέχεια ακολούθησε μια φαντασμαγορική γιορτή και ένα μαγευτικό show από τις Μέλισσες, την Ήβη Αδάμου, την Demy και την Josephine. Μια από τα ίδια έγιναν και στην Θεσσαλονίκη, με τον ουρανό να παίρνει φως όταν άλλαξε ο χρόνος από τα δεκάδες πυροτεχνήματα.

Μην πάμε και στις άλλες πόλεις. Παντού κάτι έγινε. Στην Πάτρα δεν έγινε για ακόμα μία χρονιά απολύτως τίποτα. Οι πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις δεν είναι μάλλον στην λογική της δημοτικής αρχής.

Θα πει κανείς ότι ποιος θα ερχόταν σε μία γιορτή στην πλατεία Γεωργίου, αφού στην Πάτρα δεν έχουμε επισκέπτες την Πρωτοχρονιά και την περνάμε στα σπίτια μας. Σωστή και αυτή η λογική. Δεν ήρθε η ώρα όμως κάποια στιγμή να αλλάξουμε επιτέλους μυαλά; Δεν γίνεται διαφορετικά.


Πηγή