Επιτάλιο: Σήμερα ο συμβολικός αποκλεισμός

Την αντίθεση τους στο προτεινόμενο –από την Κυβέρνηση- σχέδιο δημιουργίας δομής φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στο Επιτάλιο ετοιμάζονται να φανερώσουν σήμερα οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Στις 3 το μεσημέρι αναμένεται να προχωρήσουν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Πύργου – Κυπαρισσίας στέλνοντας το μήνυμα ότι η δημιουργία κλειστής δομής φιλοξενίας στην περιοχή του «Αιγαίον» δεν αποτελεί ορθή επιλογή…

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η κινητοποίηση ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Δευτέρα, πλην όμως, ο θάνατος κατοίκου του Επιταλίου στάθηκε η αιτία για την αναβολή της…

Η κινητοποίηση διοργανώνεται από την Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Πύργου που με ανακοίνωση της απευθύνει κάλεσμα τονίζοντας ότι «Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόθεση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει δομή φιλοξενίας προσφύγων στο “Αιγαίο” η επιτροπή αγώνα δήμου Πύργου αποφάσισε να προχωρήσει σε συγκέντρωση και συμβολικό αποκλεισμό της ΕΟ Πύργου – Κυπαρισσίας στο ύψος της διασταύρωσης του Επιταλίου, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις 3 το μεσημέρι. Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη».

Με δηλώσεις του ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος έχει τονίσει πως «Ο αποκλεισμός της Εθνικής Οδού, στην διασταύρωση Επιταλίου, γίνεται προκειμένου να διατρανώσουμε την διαμαρτυρία μας για το μνημείο βαρβαρότητας που επιχειρείται να δημιουργηθεί στην Ολυμπιακή γη της εκεχειρίας. Δεν δεχόμαστε την λειτουργία χοτ-σποτ στη λίμνη Αγουλινίτσας και δεν θα επιτρέψουμε την λειτουργία του εξαντλώντας κάθε δυναμική κινητοποίηση και παρέμβαση. Όλοι πρέπει να ανταποκριθούν στο σημερινό προσκλητήριο της επιτροπής αγώνα. Λέμε ναι στη φιλοξενία, όχι στις δομές».

«Να αποτρέψουμε το έγκλημα που επιχειρείται»…

Μιλώντας για τη σημερινή κινητοποίηση ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Επιταλίου Γιάννης Μπαλάσκας δήλωσε πως «Η κινητοποίηση γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόθεση λειτουργίας χοτ σπότ στην περιοχή μας. Τα στοιχεία που έχουμε φανερώνουν ότι οι συντοπίτες μας έχουν ξεπεράσει το όριο της απλής άρνησης και -βλέποντας και τις ειδήσεις και το τι συμβαίνει στα νησιά- κοντεύουν να φτάσουν στα άκρα. Καλούμε όλους τους πολίτες του δήμου Πύργου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση για να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στην αφερέγγυα Κυβέρνηση, τόσο για το 1% όσο και για την διαβούλευση με την τοπική κοινωνία. Όλοι μαζί θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε αυτό το μεγάλο έγκλημα που επιχειρείται στην περιοχή μας».


Πηγή