Πάτρα: “Μουδιασμένη” η τοπική εκκλησία για τον ιερέα που έκαψε τους μπάστακες

"Μουδιασμένη" είναι η τοπική εκκλησία της Πάτρας μετά την είδηση του ιερέα που έκαψε τους καρναβαλικούς μπάστακες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές ο ιερέας αυτός προέρχεται από οικογένεια κληρικών, ενώ ο ίδιος ιερουργεί στο Διακοπτό. Ο πατέρας του ήταν ιερέας, ενώ και ο αδελφός του είναι παπάς.

Ανήκει όμως στην Ιερά Μητρόπολη των Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και έχει χειροτονηθεί με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν από τον πρώην Μητροπολίτη Αμβρόσιο.

Η είδηση ότι ο 40χρονος ιερέας ήταν ο δράστης πίσω από τους εμπρησμούς των καρναβαλικών μπαστάκων προκάλεσε την θλίψη στην ηγεσία της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, αλλά και στους κληρικούς που γνωρίζουν τον 40χρονο και την οικογένεια του.

Ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος με παρέμβαση εισαγγελέα, ενώ δεν θέλησε να μιλήσει στους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια της αναμονής του για να περάσει στο γραφείο του ανακριτή. Ήταν όμως ήρεμος και γαλήνιος.

Πάντως, όλα δείχνουν ότι ο λόγος που τον οδήγησε σε αυτές τις παραβατικές πράξεις ήταν η άποψη του για το καρναβάλι και η αντίληψη που έχει το σύνολο της εκκλησίας για αυτόν τον θεσμό. Σύμφωνα με την εκκλησία το καρναβάλι είναι μία ειδωλολατρική γιορτή που προέρχεται από τον παγανισμό και δεν σέβεται τους κανόνες και τις παραδόσεις της Ορθοδοξίας.

Παλιότερα μάλιστα το καρναβάλι είχε γίνει αντικείμενο έριδας μεταξύ εκκλησίας και πολιτείας. Ωστόσο, κανείς από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών δεν ενέκρινε τους εμπρησμούς του 40χρονου ιερέα και τις ενέργειας του, να δείξει, δηλαδή, με αυτόν τον τρόπο την αντίδραση του στο καρναβάλι που αποτελεί έτσι και αλλιώς μία μεγάλη γιορτή για την Πάτρα.

Στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών σέβονται πάνω από όλα την ελευθερία του ανθρώπου και το όλο θέμα προκάλεσε λύπη και στον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο που σύμφωνα με πληροφορίες επικοινώνησε με κύκλους της δημοτικής αρχής. Ο ιερέας είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Η τακτική δικάσιμος έχει οριστεί για τις 5 Φεβρουαρίου.

Εκεί ο 40χρονος, όπως είπε και στους δημοσιογράφους, θα απολογηθεί και θα εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη.


Πηγή