Πάτρα: Μόλις 2.063 δημότες από τους 190.000 τακτοποίησαν τις οφειλές τους στο δήμο

Μόλις 700.000 ευρώ εισέπραξε ο δήμος από την ένταξη στο ευνοϊκό καθεστώς ρύθμισης, με βάση τον νόμο 4611/2019, από τους οφειλέτες που του χρωστούν χρήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δήμου, ο αριθμός των οφειλετών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για να ρυθμίσει τα χρέη του ήταν 2.603 από τους συνολικά 190.000.

Η προθεσμία για να ενταχθούν στο ευνοϊκό καθεστώς έληγε στις 31 Δεκεμβρίου και η ανταπόκριση των Πατρινών, σύμφωνα με την αντιδημαρχία οικονομικών ήταν μέσα στα προβλεπόμενα όρια, με δεδομένη την κοινωνική και οικονομική κατάσταση που υπάρχει.

Οι ρυθμίσεις των χρεών εκ μέρους των 2.603 οφειλετών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση σε όλους αυτούς τους μήνες που ίσχυε το καθεστώς ρύθμισης (είχε ξεκινήσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου) αντιστοιχούν στην τακτοποίηση των χρεών ενός ποσού που φτάνει τα 3.677.571,79 ευρώ (σε μορφή ρύθμισης, με βάση τις δόσεις που έχουν διευθετηθεί).

Σε ρευστό χρήμα το ποσό που εισέπραξε ο δήμος από την πληρωμή των πρώτων δόσεων έφτασε τα 698.810,47 ευρώ, ενώ αυτοί που προτίμησαν την εξόφληση του συνολικού χρωστούμενου ποσού ήταν αρκετά λίγοι, καθώς οι περισσότεροι επέλεξαν το ανώτερο ύψος των δόσεων, ανάλογα με το ύψος της προκαταβολής που έδιναν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό των οφειλών των δημοτών προς το δήμο φτάνει τα 65 εκατομμύρια ευρώ, ένα μεγάλο μέρος του οποίου έχει να κάνει με τη λίστα των 140 περίπου "γνωστών" ονομάτων, ο καθένας εκ των οποίων έχει παλιά χρέη που ξεκινούν από τα 100.000 ευρώ και πάνω.

Οφειλέτες που ασφαλώς δεν πάτησαν καν το πόδι τους στην αρμόδια υπηρεσία για την τακτοποίηση των χρεών τους, με τους συμβούλους και τα στελέχη του δήμου να αναζητούν τρόπος μέσω της νομικής οδού για να πάρουν έστω και ένα μέρος των χρημάτων αυτών.


Πηγή