Αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Τμήματος Γεωπονίας στην Αμαλιάδα – Επίσκεψη Α. Νικολακόπουλου – Γ. Λυμπέρη στον […]

Με τον Υφυπουργό Παιδείας, αρμόδιο για τα θέματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, Βασίλη Διγαλάκη, συναντήθηκαν χθες ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος και ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η λειτουργία του Πανεπιστημιακού Τμήματος Γεωπονίας της Αμαλιάδας και οι παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω για την αναβάθμισή του.

Εξετάσθηκε έτσι κάθε παράμετρος που θα μπορούσε να συμβάλει στην κατεύθυνση αυτή με την ενίσχυση σε καθηγητές, την διασφάλιση ομαλής και ασφαλούς πορείας του, την ακόμη μεγαλύτερη σύνδεσή του με τον αγροτικό τομέα και την πρωτογενή παραγωγή, ενώ παράλληλα έγινε συζήτηση και σε θέματα αναβάθμισης του προγράμματος σπουδών.

ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Να σημειωθεί ότι για το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Αμαλιάδας, είχαν προηγηθεί και άλλες συναντήσεις του βουλευτή της Ν.Δ. τόσο με τον Υφυπουργό όσο και με τον δήμαρχο Ήλιδας προκειμένου να υπάρξει συνεργασία πάνω σε συγκεκριμένες στοχεύσεις για τη Γεωπονία στην περιοχή αλλά και συνεχή ενημέρωση σχετικά με νέες εξελίξεις.

ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Με τον κ. Διγαλάκη ο Ηλείος πολιτικός, συζήτησε και θέματα σχετικά με το Πανεπιστημιακό Τμήμα του Πύργου για το οποίο θα υπάρξουν πρωτοβουλίες και πιθανότατα νέες συναντήσεις τις επόμενες μέρες.

Άλλωστε όπως τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος οι Σχολές στην Ηλεία πρέπει να τυγχάνουν διαρκώς της ανάλογης προσοχής μας με σκοπό την αντιμετώπιση οποιονδήποτε προβλημάτων ή νέων διεκδικήσεων που μπορεί να υπάρξουν στο άμεσο μέλλον.


Πηγή