Κολυμβητήριο Αγυιάς – Ένα όνειρο για την Πάτρα που επιτέλους μπορεί να γίνει πραγματικότητα!

Αιφνιδίασε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το ΠΕΑΚ και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, με το ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψαν, το απόγευμα της Παρασκευής, στα γραφεία της Περιφέρειας, για την ανάπλαση του χώρου του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς.

Το συμφωνητικό, όπως εξήγησαν τόσο ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, όσο και ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, δεν έχει να κάνει μόνο με το πρώην κολυμβητήριο της Αγυιάς, αλλά με μία λίστα γηπεδικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Το σημαντικότερο βέβαια από τα έργα αυτά που είναι να γίνουν, είναι σίγουρα το πρώην κολυμβητήριο.

Ένας χώρος που αποτελεί εστία μόλυνσης για την Πάτρα και που χρήζει άμεσης ανάγκης παρεμβάσεων για να μετατραπεί σε ένα αθλητικό κέντρο. Ο χώρος αυτός ως γνωστόν ανήκει στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία παρά τις υποσχέσεις που είχε δώσει επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, είχε παραμείνει έτσι.

Το συμφωνητικό αποτελεί σίγουρα μία θετική εξέλιξη για ένα χώρο που μπορεί να μετατραπεί σε ένα αθλητικό κέντρο κόσμημα για την πόλη και το οποίο σε συνδυασμό με το έργο για την αξιοποίηση του Έλους της Αγυιάς, κάνοντάς το προσβάσιμο στον επισκέπτη (ένα έργο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που είναι στην τελική ευθεία για να ξεκινήσει), μπορεί να αλλάξει τη βόρεια όψη της παραλιακής ζώνης της Πάτρας και να της δώσει μια άλλη πνοή.

Βέβαια, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι λεπτομέρειες για το έργο. Τις προθέσεις του υφυπουργού και της ΓΓΑ για το τι μορφή θα έχει το αθλητικό κέντρο που είναι να δημιουργηθεί, τα χρήματα που θα χρειαστούν και οι πηγές της χρηματοδότησης του για να προχωρήσει η δημιουργία του.

Υπάρχει όμως η δέσμευση του κ. Αυγενάκη που από το καλοκαίρι την περίοδο των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων έχει δείξει τις καλές και θετικές προθέσεις του που έχει τόσο για την Πάτρα, όσο και για το συγκεκριμένο έργο.

Αν πάντως το αθλητικό κέντρο της Αγυιάς προχωρήσει και υλοποιηθεί, σίγουρα θα πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία της περιφερειακής αρχής και της νυν διοίκησης του ΠΕΑΚ. Δίκαια τα στελέχη της περιφερειακής αρχής και της Νέας Δημοκρατίας έβγαζαν selfie μετά την υπογραφή.

"20 χρόνια μετά, δίνουμε ζωή στην Αγυιά και στην αθλητική υποδομή της Πάτρας" έγραφε στο facebook το απόγευμα της Κυριακής ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος. Από εκεί έγινε γνωστή και η είδηση…


Πηγή