Αίγιο: Φήμες για κρούσματα κορονοϊού και κλειστά μαγαζιά

Η πληροφορία ότι το πούλμαν με τους ταξιδιώτες του Ορους Σινά από Πάτρα και Αμαλιάδα, έκανε στάση για λίγο στη Ακράτα, αλλά και η έντονη διάδοση ότι 4 άτομα – 3 από Αίγιο και 1 από τη Ροδιά – ελέγχονται για κορονοϊό, στιγματίζει τις τελευταίες ώρες την Αγιάλεια, που βιώνει ωστόσο συντεταγμένα θεσμικά, τα όσα γίνονται με την εξάπλωση του «άπιαστου» ιού.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας, αναγκάστηκε να χαρακτηρίσει «ψευδείς και ανυπόστατες» τις φήμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για κλείσιμο των καταστημάτων της του Αιγίου, τονίζοντας ότι με τις μέχρι στιγμής δεν συντρέχει κανένας λόγος.

«Ολα τα μαγαζιά της πόλης θα συνεχίσουν να λειτουργούν

κανονικά. Συστήνουμε ψυχραιμία στους καταστηματάρχες και τους

καταναλωτές, έτσι ώστε να περάσει όλο αυτό, όσο το δυνατόν με τις λιγότερες επιπτώσεις, όχι μόνο για την υγεία μας αλλά και για την τοπική αγορά και οικονομία» δηλώνει ο πρόεδρος Λάμπης Παπαδόπουλος.

Κάλεσε δε τους συναδέλφους του, αλλά και τους καταναλωτές, να μην παρασύρονται από διάφορες ψευδείς ειδήσεις που διασπείρουν πανικό, αλλά και ενημερώνονται μόνο από επίσημα χείλη, με τη διοίκηση του συλλόγου δίπλα στα καταστήματα.

Οι Σχολικές Επιτροπές του δήμου αποφάσισαν την μικροβιακή απολύμανση με νεφελοποίηση όλων των σχολικών μονάδων της.

Κλειστά θα παραμείνουν παιδικοί σταθμοί, αθλητικές

εγκαταστάσεις, μουσεία, θέατρα, αρχαιολογικοί χώροι κ.λπ.) μέχρι την 20 Μαρτίου, ενώ το ΝΠΔΔ «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας» έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προχωρήσει κι αυτό σε απολύμανση. Ο πρόεδρος Παναγιώτης Ανδριόπουλος, συμμετείχε σε σύσκεψη (στη ΔΕΥΑΑ) με τον δήμαρχο και τον εντεταλμένο σύμβουλο για Παιδείας Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο, όπου αποφασίστηκε και η ΔΕΥΑ να εναρμονιστεί με τα προληπτικά μέτρα, ενώ όλοι βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός χωρίς σπασμωδικές ενέργειες.

Και ο Δικηγορικός Σύλλογος συνήλθε εκτάκτως από τον πρόεδρο Γιώργο Μπέσκου, όπου αποφάσισε αποχή από τα καθήκοντα σε παραστάσεις σε ακροατήρια πολιτικά, ποινικά και διοικητικά, από Δευτέρα έως και Τετάρτη.

pelop.gr

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    8 Μαρτίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία