ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ / Ο Σταύρος Κακολύρης απαντά και επίσημα στον Γιώργο Αρμένη – ΟΙ ΔΥΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Αξιότιμε κ.Αρμένη , Σε απάντηση της από 11/3/2020 ανοιχτής επιστολής σας και κατανοώντας απολύτως τις εύλογες ανησυχίες σας, θα ήθελα να σας ενημερώσω και να σας διαβεβαιώσω τόσο εσάς όσο και το σύνολο των δημοτών και κατοίκων της πόλης μας, για τα παρακάτω: Α) τον γενικό συντονισμό στα πλαίσια πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊου τον έχει η Γενική Γραμματεία πολιτικής προστασίας σε συνεργασία με κυβέρνηση,τοπική αυτοδιοίκηση ,ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας. Β) Η λήψη μέτρων που αποσκοπούν στην προστασία του πληθυσμού από την διασπορά του κορωνοϊού είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)και οφείλουμε ως Δήμος αλλά και ως πολίτες να πειθαρχούμε στις οδηγίες του. Γ)Σύμφωνα με το ΦΕΚ 55/11/3/2020 άρθρο 1ο το οποίο ορίζει :”κατά το διάστημα λήψης των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, η λήψη των αποφάσεων των πάσης φύσεως συλλογικών οργάνων των ΟΤΑ α' και β' βαθμού και των διοικητικών συμβουλίων των εποπτευόμενων νομικών τους προσώπων μπορεί να λαμβάνει χώρα είτε διά περιφοράς κατά τις προβλέψεις της παρ. 5 του άρθρου 67 και της παρ. 1 του άρθρου 167 του ν. 3852/2010 (Α' 87), είτε διά τηλεδιάσκεψης με κάθε πρόσφορο τηλεπικοινωνιακό μέσο. Στην περίπτωση της δια ζώσης σύγκλησης των συμβουλίων, οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών» Δ)Η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει την επόμενη εβδομάδα ενώ ένα από τα προγραμματισμένα θέματα θα είναι τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού που έχει λάβει ο Δήμος μας και θα απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις σας σχετικά με τα θέματα της δημόσιας υγείας από τον Δήμαρχο. Ε) Αναφορικά με την επιστολή μας προς τον Δήμαρχό διευκρινίζουμε ότι δεν αφορούσε μόνο την απολύμανση των σχολικών συγκροτημάτων αλλά και όλων των δημόσιων χώρων καθώς και των παιδικών σταθμών.Η επιστολή αυτή έγινε με αφορμή την δημόσια ανησυχία για τα μέτρα πρόληψης ,που εκδηλώθηκε τόσο από τους πολίτες όσο και από τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες. Πιστεύω πως η σοβαρότητα της κατάστασης και των θεμάτων που έχουν να κάνουν με την δημόσια υγεία δεν προσφέρονται για αντιπαράθεση. Θα πρέπει λοιπόν όλοι μας να προσπαθήσουμε να βρούμε κοινό τόπο για την αντιμετώπιση της κρίσιμης αυτής κατάστασης. Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος Δ/Σ Ζακύνθου ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

  • Η επιστολή Γιώργου Αρμένη

ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΣ

Κε Πρόεδρε του ΔΣ είναι απαράδεκτο να μην έχετε προκαλέσει συνεδρίαση του Δ.Σ με θέμα την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Ζάκυνθο με την επερχόμενη επιδημία.

Τι μέτρα πρέπει να πάρει ο Δήμος μας στις υπηρεσίες του, στις κοινωνικές δομές που λειτουργεί, στα σχολεία μας;

Πως αντιμετωπίζονται τα θέματα που έχουν σχέση με τη δημόσια υγεία;(σκουπίδια και υγρά απόβλητα).

Πληροφορούμαστε ότι υπογράψατε ένα κείμενο προς το Δήμαρχο για να γίνει απολύμανση στα σχολεία. ΦΕΡΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ Δ.Σ γιατί αυτός είναι ο ρόλος σας.

Η δελφινομαχία και η αποφυγή των ευθυνών σας δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για τους Ζακυνθινούς.

Περιμένοντας την απάντηση σας.

Ζάκυνθος 11-3-2020

ΑΡΜΕΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


Πηγή