Επιμελητήριο Ζακύνθου: “Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, το μέλημα όλων μας πρέπει να είναι η προστασία της δ […]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, το μέλημα όλων μας πρέπει να είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορονοϊού. Ήδη έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα, όμως η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλει ακόμα πιο τολμηρές και δραστικές κινήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο καλώ την κυβέρνηση να αποφασίσει το κλείσιμο για δύο εβδομάδες και των εμπορικών καταστημάτων. Οι πιθανότητες μετάδοσης του κορονοϊού πρέπει να ελαχιστοποιηθούν και ο περιορισμός της οποιασδήποτε δραστηριότητας στο σημείο που βρισκόμαστε, θα συμβάλει αποφασιστικά σε αυτή την προσπάθεια. Ταυτόχρονα όπως ζητάμε τα Επιμελητήρια, η κυβέρνηση οφείλει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο άσκησης πίεσης στους εταίρους προκειμένου να μειώσει τους υψηλούς στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων για να στηρίξει την οικονομία της χώρας, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία. Βιώνουμε συνθήκες έκτακτης ανάγκης και σήμερα τίποτα δεν είναι ίδιο με το χθες. Με γνώμονα το κοινό καλό, πρέπει να ληφθεί η γενναία απόφαση να κλείσουν όλα τώρα όχι σε δέκα μέρες. Το Επιμελητήριο Ζακύνθου έχει ήδη προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προφύλαξης, με απολύμανση των γραφείων του και τη δυνατότητα παροχής των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του στα μέλη του. Είναι ώρες κρίσιμες, ώρες ατομικής και συλλογικής ευθύνης με δράσεις και ενέργειες που θα καθορίσουν το μέλλον μας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΦΩΤΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΤΤΗΣ
Προς : Δήμαρχο Ζακυνθίων
Κε Δήμαρχε,
Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την χώρα μας πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα για τους δημότες και τις επιχειρήσεις που πλήττονται. Το Επιμελητήριο Ζακύνθου εκπροσωπώντας τον επιχειρηματικό κόσμο ζητάμε και εισηγούμαστε τα κάτωθι:
1)Σύνδεση όλων των πολιτών με ΔΕΥΑΖ και σε ευαίσθητες ομάδες να παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ. Κανένα σπίτι χωρίς νερό άμεσα!
2)Τα επισιτιστικά και για χρονικό διάστημα 4 μηνών να μη χρεώνονται τα δημοτικά τέλη για την τοποθέτηση σε κοινόχρηστους χώρους και πλατείες. Για όσους έχουν πληρώσει δε να γίνει επιστροφή αυτών.
3)Αναστολή τελών και φόρων για όλους τους επιχειρηματίες για 4 μήνες.
4)Πάγωμα κάθε επιβολής προστίμου οποιασδήποτε μορφής και σε οποιαδήποτε επιχειρηματία.
5)Να συσταθεί άμεσα εθελοντική Ομάδα φορέων για εξυπηρέτηση συμπολιτών μας που αδυνατούν να βγουν έξω ηλικιωμένοι..άρρωστοι Κ.Λ.Π και τέλος
6)Να γίνει άμεσα απολύμανση ΑΝΤΙΣΥΨΙΑ σε όλους τους κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους καθώς και στα καταστήματα που λειτουργούν για την εξυπηρέτηση των πολιτών Φαρμακεία Σούπερ μάρκετ δρόμοι κ.λ.π
Με τιμή Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΤΤΗΣ


Πηγή