Κοροναϊός : Κλείνουν όλα τα σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας για 14 ημέρες

Νεότερη ενημέρωση …

  • Κλείνουν και τα φροντιστήρια

Με απόφασή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως έγινε γνωστό ότι , όπως και με όλα τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας θα κλείσουν για τις επόμενες 14 ημέρες και τα φροντιστήρια

Το κλείσιμο Κάθε δομής όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες, για προληπτικούς λόγους, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, πρόκειται για όλες τις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία θα μείνουν κλειστά από αύριο, Τετάρτη και για 14 ημέρες για προληπτικούς λόγους με σκοπό να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού. Ο υπουργός Υγείας, συγκεκριμένα, ανακοίνωσε το κλείσιμο βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, ΙΕΚ και Πανεπιστημίων, δημόσιων και ιδιωτικών.

Έκανε λόγο για προληπτικό μέτρο, που έχει ως στόχο τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού και, παράλληλα, τόνισε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα τόσο για τους εργαζόμενους γονείς όσο και τις επιχειρήσεις που πλήττονται.

Πάντως, ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού σημειώνει η χώρα μας με αποτέλεσμα να λαμβάνονται καθημερινά νέα έκτακτα μέτρα με στόχο την ανάσχεση του ιού. Συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστό ότι επιβεβαιώθηκαν πέντε ακόμη κρούσματα, με τη λίστα πλέον να φτάνει τα 89 σε όλη τη χώρα ενώ οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι θα υπάρξει έξαρση το επόμενο διάστημα.

  • 1135, ο επίσημος αριθμός του ΕΟΔΥ για όσους θέλουν να πληροφορηθούν για τον κοροναϊό.


Πηγή