ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ / Η πλήρης ανευθυνότητα και ασυνειδησία – Βολτάρουν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα

Ενώ η ανθρωπότητα δοκιμάζεται, η ανευθυνότητα, η ασυνειδησία (στο μεγαλείο της) και η εγωπάθεια (ένδειξη χαζομάρας) καλπάζουν. Με κάποιους συστηματικά να βάζουν σε απόλυτο κίνδυνο την κοινότητα. Λειτουργώντας πάντα εις βάρος των πολλών, είναι αυτοί που αμαυρώνουν και θυσιάζουν στο προσωπικό τους σύμπλεγμα την προσπάθεια όλων εκείνων που εφαρμόζουν τις οδηγίες των ειδικών και εναρμονίζονται με τις αποφάσεις της κυβέρνησης.
Ακόμη χειρότερα, με τις επιλογές τους , να βολτάρουν ( όχι Χωριστά) , να συνωστίζονται (βλακωδώς) , οδηγούν κατά μαθηματική ακρίβεια σε ελεύθερη πτώση το σύστημα Υγείας,
δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τη μάχη που νυχθημερόν δίνουν γιατροί και βοηθητικό προσωπικό να κρατήσουν στη ζωή τους συνανθρώπους μας, που έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό.
Οι εικόνες στη γειτονική μας Ιταλία, με τους θαλάμους των Νοσοκομείων ασφυκτικά γεμάτους με ασθενείς ,τα φορτηγά του στρατού να μεταφέρουν φέρετρα τη νύχτα, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο –ανήκουστο, απίστευτο, εξωπραγματικό- να επιλέγουν τον ασθενή που πρέπει να ζήσει λόγω έλλειψης ΜΕΘ, καθώς φαίνεται, ούτε αυτές, οι εφιαλτικές εικόνες ,δεν είναι ικανές να τους πτοήσουν.
Η αύξηση των κρουσμάτων καθιστούν εμφανείς τις λανθασμένες και επιπόλαιες , αλλά σε κάθε περίπτωση καταστροφικές, επιλογές ορισμένων.
Πως είναι δυνατόν, δεν το χωράει ανθρώπινος νους, να συνεχίζουν ακόμη και τώρα να αγνοούν, τις συνεχείς ενημερώσεις των γιατρών, τα διαγγέλματα του πρωθυπουργού, για την κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και αυτοί , όποιοι, να ξεχύνονται στις παραλίες μας.
Πως είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνονται τι θα συμβεί αν αρρωστήσουν όλοι μαζί, την ίδια χρονική περίοδο και απαιτηθούν εκατοντάδες κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, όταν μάλιστα γνωρίζουμε πολύ καλά , ότι σήμερα δεν υπάρχουν.
Τότε είναι που το σύστημα υγείας θα καταρρεύσει , και μετά το απόλυτο χάος , και η μοιραία απόφαση των γιατρών ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει ….
Το νοσοκομείο στον Μπέργκαμο , καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος …
Δυστυχώς , όμως ,αυτή η απροσμέτρητη επιπολαιότητα ορισμένων γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη …
Πρέπει επιτέλους πριν είναι πολύ αργά να δείξουμε υπευθυνότητα να #ΜένουμεΣπίτι. Αυτή την στιγμή επιβάλλεται να μείνουμε σπίτι. Είναι ζήτημα ζωής! Πρέπει να καθυστερήσουμε τη διασπορά του κορωνοϊού. Από εμάς εξαρτάται …


Πηγή